Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Κόκκινα σταφύλια και κρασί στη μάχη κατά της κατάθλιψης



Η ρεσβερατρόλη, που περιέχεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών, μπορεί να εμποδίσει τη φλεγμονή και την κατάθλιψη, σύμφωνα με έρευνα σε πειραματόζωα.


Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι τα κόκκινα σταφύλια και το κρασί μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της κατάθλιψης.

Έρευνα του University of South Carolina School of Medicine, ανακάλυψε ότι η ρεσβερατρόλη –αντιφλεγμονώδης παράγοντας που περιέχεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών- μπορεί να εμποδίσει τη φλεγμονή, καθώς και συμπεριφορές που συνδέονται με την κατάθλιψη σε τρωκτικά που εκτίθενται σε κοινωνικό στρες.

Η Susan K. Wood δήλωσε ότι η μελέτη είναι πολύ σχετική με τη σημερινή κοινωνία, επειδή ερευνά πιθανές αγωγές για ανθρώπους με αυξημένη ευαισθησία στην κατάθλιψη και σχετικές διαταραχές που προκύπτουν από το στρες.

Η Wood ελπίζει ότι τα ευρήματα θα ενθαρρύνουν επιστήμονες που πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα των φυσικών αντιφλεγμονωδών παραγόντων στην κατάθλιψη.

Η ρεσβερατρόλη φαίνεται πως πολεμά τη φλεγμονή στον οργανισμό, δήλωσε η ερευνήτρια Julie Finnell, προσθέτοντας ότι ανακάλυψε ότι η χορήγηση ρεσβερατρόλης μπλοκάρει τη φλεγμονή που φυσιολογικά φαίνεται σε ζώα που αντιμετωπίζουν στρες και τη φέρνει σε φυσιολογικά επίπεδα.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: