Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

20 σημάδια ότι είστε «εθισμένοι» στα ταξίδια



Υπάρχουν μερικά πολύ απλά σημάδια που μαρτυρούν ότι είστε εθισμένοι στα ταξίδια. Η πλειοψηφία μάλιστα, των ταξιδιωτών ομολογεί ότι μετά το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό... δεν υπάρχει γυρισμός!


«Μετά από την εμπειρία ενός ταξιδιού είναι δύσκολο να "κατεβάσετε" ταχύτητα και να επιστρέψετε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Κάθε φορά που επιτυγχάνετε τον στόχο μιας εκδρομής, το σώμα διακατέχεται από μια ισχυρή αίσθηση ικανοποίησης. Ωστόσο, γρήγορα το μυαλό σας θα φτάσει στο σημείο να αναζητήσει την επόμενη χώρα - στόχο», αναφέρει σύμφωνα με το flowmagazine.gr, ο ψυχολόγος dr. Art Markman από το University of Texas στο Austin.

Τα 20 σημάδια που προδίδουν «εθισμό» στα ταξίδια

Δουλεύετε μόνο και μόνο για να εξοικονομήσετε χρήματα για το επόμενο ταξίδι στη Μαλαισία ή το Περού.
Έχετε περισσότερους φίλους στο εξωτερικό από ό,τι στην πατρίδα σας.
Σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι, ενώ ακόμα δεν έχετε πατήσει το πόδι σας στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Έχετε περισσότερα μίλια... στον ουρανό παρά στο αυτοκίνητό σας!
Το δωμάτιό σας είναι γεμάτο αναμνηστικά από την Ταϋλάνδη, την Αμερική, την Ασία κ.α. και οι τοίχοι είναι γεμάτοι με χάρτες αντί για πίνακες και καθρέπτες.
Πιάνετε τον εαυτό σας να μετατρέπει το ευρώ... σε λίρες, δολάρια ή γιεν, ενώ παράλληλα το πορτοφόλι σας είναι γεμάτο ξένα νομίσματα.
Σας πιάνει πανικός μόνο και μόνο στη σκέψη ότι θα χρειαστεί να μείνετε σε μια χώρα για όλο το υπόλοιπο της ζωής σας. Άλλωστε, το γνωστό και ως "Bucket list" σας περιέχει μέσα εμπειρίες που εκπληρώνονται μόνο σε απομακρυσμένες χώρες.
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε χωρίς τον ήχο και τις δονήσεις από τους κινητήρες του αεροσκάφους.
Παρακολουθείτε παθιασμένα το "Travel Channel" και το "House Hunters International" και χάνεστε μέσα στα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ.
Φοράτε διαρκώς t-shirts με στάμπες ή ονόματα ξένων χωρών.
Στην ερώτηση «ποια είναι τα χόμπι σας;» είστε σε θέση να απαντήσετε με ό,τι σχετίζεται με τη λέξη «ταξίδι».
Διαβάζετε ταξιδιωτικούς οδηγούς και sites με συμβουλές ταξιδιωτών... για να διασκεδάσετε! Την ίδια στιγμή, προγραμματίζετε «ψεύτικα» ταξίδια, ώστε να μάθετε απλά πόσο στοιχίζει μια νέα περιπέτεια.
Φοράτε σαγιονάρες από συνήθεια, όταν μπαίνετε στο ντους.
Συγκρίνετε τις τιμές στα καταστήματα με το budget που απαιτείται για το επόμενο ταξίδι σας. «Η τηλεόραση αυτή στοιχίζει όσο τέσσερις ημέρες στο Παρίσι!».
Μπορείτε να πείτε «γεια», «αντίο», «ευχαριστώ» και να διαπραγματευτείτε την τιμή ενός σουβενίρ σε πάνω από πέντε γλώσσες.
Γνωρίζετε κάθε δυνατή διαδρομή προς το αεροδρόμιο για να αποφύγετε την κίνηση και κάθε πιθανό σενάριο κυκλοφορίας ανάλογα με την ώρα και την ημέρα της εβδομάδας.
Θυμάστε απ' έξω τον αριθμό διαβατηρίου, την ημερομηνία λήξης του και τις πτήσεις... ακόμα και εάν αγωνίζεστε για να θυμηθείτε τα γενέθλια ή τις επετείους των γνωστών σας.
Όταν βλέπετε μια ταινία στο σινεμά ή το λάπτοπ, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι να ταξιδέψετε στη χώρα που έχει «γυριστεί».
Οι γονείς σας έχουν αφήσει μια κάρτα «ειδικού ψυχολόγου» πάνω στο γραφείο σας.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: