Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Οι ξηροί καρποί προστατεύουν την καρδιά



Οι επιστήμονες μας προτρέπουν να τους εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, αφού αποδεικνύονται πολύτιμοι σύμμαχοι για την υγεία μας.


Πλέον έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο να καταναλώνουμε φιστίκια, καρύδια, φουντούκια και οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. Πρόκειται για νόστιμα και χορταστικά σνακ, που έχει φανεί ότι αποτελούν φυσική ασπίδα για την καρδιά μας. Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο Huazhong στην Κίνα διαπίστωσαν πως μια χούφτα καθημερινά μειώνει στο 1/3 τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι ξηροί καρποί περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και καλά λιπαρά οξέα. Τα συγκεκριμένα πολύτιμα συστατικά λειτουργούν συνδυαστικά, μειώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης και προφυλάσσοντας τον οργανισμό από πιθανές φλεγμονές.

Παλιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι παραπάνω ουσίες, ιδιαίτερα η βιταμίνη Β3, ενισχύουν ακόμα τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ωστόσο, όπως και με όλες τις τροφές, οι ειδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνουμε με μέτρο τους ξηρούς καρπούς και μην ξεπερνάμε τη μία χούφτα καθημερινά.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: