Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Σε ποιον τηλεφωνούμε όταν χαλάει ο καιρός;


Σε ποιον τηλεφωνούμε όταν χαλάει ο καιρός;

Οι άνθρωποι που καλούμε στο τηλέφωνο και ο χρόνος που τους μιλάμε διαφοροποιείται ανάλογα με τον καιρό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Newcastle.


Οι ερευνητές ανάλυσαν τα στοιχεία από 1,3 εκατομμύρια χρήστες κινητού τηλεφώνου στην Πορτογαλία. Κατά την επεξεργασία των στοιχείων διαπίστωσαν ότι όταν ο καιρός δεν ήταν καλός π.χ., ήταν πολύ ζεστός ή υγρός ή κρύος, τότε αυξανόταν η διάρκεια των κλήσεων, ενώ παράλληλα μειωνόταν ο αριθμός τους. Με άλλα λόγια, καλούμε λιγότερους ανθρώπους αλλά τους μιλάμε περισσότερο.

Η εξήγηση των ειδικών είναι ότι όταν ο καιρός δεν είναι ευχάριστος είναι πιο πιθανό να καλέσουμε τους κοντινούς συγγενείς και φίλους παρά τους ανθρώπους από το ευρύτερο κοινωνικό μας δίκτυο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLoS ONE και σύμφωνα με τους ερευνητές παρέχει μια ενδιαφέρουσα οπτική γωνία για το πώς τα δεδομένα από τη χρήση των τηλεφώνων μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις και αλληλεπιδράσεις.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: