Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Bette Davis και Joan Crawford: δύο σπουδαίες αντίζηλες



Oι Bette Davis και Joan Crawford, δοκιμάζονται σε μια ανταγωνιστική σχέση στο αριστοτεχνικά δομημένο ψυχολογικό θρίλερ του Robert Aldrich.


«Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν» (What ever happened to Baby Jane?) (1962)
Το ψυχολογικό θρίλερ του Robert Aldrich, θεωρείται μια από τις κορυφαίες χολιγουντιανές παραγωγές της δεκαετίας του ΄60, ενώ ο χαρακτήρας της Jane Hudson έχει κερδίσει μια θέση στη λίστα με τους πενήντα καλύτερους κακούς στο αμερικανικό σινεμά, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. H ταινία έλαβε πέντε υποψηφιότητες και τελικά απέσπασε το Όσκαρ Κοστουμιών.

Ο Robert Aldrich φέρνει αντιμέτωπες στη μεγάλη οθόνη, δύο μεγάλες ντίβες του Χόλιγουντ, την Bette Davis και την Joan Crawford, καθοδηγώντας επιδέξια την «ηλεκτρισμένη» σχέση τους.

Στην ταινία οι δύο πρωταγωνίστριες ερμηνεύουν τις ηλικιωμένες αδελφές Hudson, οι οποίες συνδέονται με μια περίεργη σχέση μίσους. Ο θρύλος αναφέρει ότι στην πραγματικότητα οι Bette Davis και Joan Crawford είχαν αναστατώσει με τις συγκρούσεις και τις αντιζηλίες τους το πλατό, γεγονός που τις καθιστούσε ιδανικές για τους ρόλους τους…Στην υπόθεση του έργου οι αδελφές Hudson, αφού έχουν δοκιμάσει την εφήμερη δόξα του κόσμου του θεάματος, βρίσκονται εγκλωβισμένες σε μια δηλητηριασμένη σχέση. Από τη μια πλευρά η Jane (Bette Davis) γνώρισε την επιτυχία πρόωρα ως παιδί θαύμα, αλλά δεν μπόρεσε να τη διατηρήσει και στην ενήλικη ζωή της. Και από την άλλη, η αδελφή της Blanche, η οποία κατόρθωσε να καταξιωθεί ως καλή ηθοποιός όμως βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται η Jane.

H παθολογική ζήλια της Jane, η οποία σταδιακά βυθίζεται στην παράνοια, θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της αδελφής της. Οι δύο γυναίκες δοκιμάζουν τα όριά τους σε μια καταστροφική συμβίωση, ενώ σταδιακά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν έρχονται στην επιφάνεια.

Πρωταγωνιστούν οι Joan Crawford και Bette Davis. H ταινία προβάλλεται από τη Seven Films.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: