Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η πίτα του στριμμένου (βήμα-βήμα με φωτογραφίες)


Μια πεντανόστιμη στριφτή πίτα με τυριά και μέλι!
Χρόνος ετοιμασίας 50-60′
Υλικά:
  • 10 φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση:
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τα φύλλα:
  • 1/2 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2  ποτήρι φρέσκο γάλα
  • άσπρο και μαύρο σησάμι
Εκτέλεση:
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 1
  • Αρχίζουμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά στο πάγκο εργασίας.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 2
  • Ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
  • Προσοχή, διαλέγουμε μόνο τα φύλλα του δυόσμου!
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 3
  • Έτοιμος και μοσχομυριστός! :-)
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 4
  •  Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 5
  • Τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 6
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 7
  • Προσθέτουμε  τη γραβιέρα τριμμένη.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 8
  • Προσθέτουμε το ανθότυρο.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 9
  • Λιώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 10
  • Ακολούθως ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 11
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 12
  • Ανακατεύουμε.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 13
  • Αλατίζουμε.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 14
  • Τρίβουμε το φρέσκο πιπέρι.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 15
  • Τέλος περιχύνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 16
  • Έτοιμο!
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 18
  • Διαλέγουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.  Εμείς διαλέξαμε ένα τετράγωνο ταψάκι αλλά ίσως να εξυπηρετεί καλύτερα ένα στρογγυλό!
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 19
  • Στην συνέχεια αδειάζουμε τα φύλλα κρούστας στο πάγκο εργασίας μας.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 20
  • Με το πινέλο, βουτυρώνουμε πολύ καλά το πρώτο φύλλο.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 21
  • Στην συνέχεια στην άκρη του βουτυρωμένου φύλλου μας, με ένα κουτάλι απλώνουμε μια λωρίδα από την γέμιση.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 22
  • Με προσεκτικές κινήσεις γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα σφραγίζοντας τη γέμιση στο εσωτερικό του φύλλου.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 23
  • Τυλίγουμε αρκετά σφικτά όλο το φύλλο.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 24
  • Στην συνέχεια το τοποθετούμε περιμετρικά στο ταψί μας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 25
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 26
  • Ο σαλίγκαρος μας είναι έτοιμος! :-)
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 27
  • Σ’ ένα μικρό μπολ, βάζουμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 28
  • Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι πολύ καλά.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 29
  • Τέλος, περιχύνουμε το μείγμα στην στριμμένη μας πίτα.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 30
  • Έτοιμο, αλλά σαν κάτι να του λείπει …
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 31
  •  Και βεβαίως δεν είναι άλλο από το πικάντικο σησάμι! Πασπαλίζουμε από πάνω και η πίτα μας είναι έτοιμη!
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 32
  • Επειδή όμως δεν είχαμε μαύρο σησάμι, βάλαμε λίγο γλυκάνισο :-)
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C  στον αέρα για 30-35 λεπτά ή ώσπου η πίτα μας να ροδίσει.
Πίτα με τυριά και μέλι βήμα 33
  • Και ναι η ώρα που όλοι περιμέναμε έφτασε! Η πίτα μας είναι έτοιμη!
Πίτα με τυριά και μέλι έτοιμα 1
  • Σερβίρουμε όπως πάντα μεγάλα κομμάτια για τα πειναλέα τεραστεράκια! :-)
Πίτα με τυριά και μέλι έτοιμα 2
  • Μιαμ μιαμ!
Πίτα με τυριά και μέλι έτοιμα 3
  • Φανταστική!
Πίτα με τυριά και μέλι έτοιμα 4
  • Πεντανόστιμη!
Πίτα με τυριά και μέλι έτοιμα 5
  •  Τραγανή και μυρωδάτη!
Πίτα με τυριά και μέλι έτοιμα 6
  • Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε!
Πίτα με τυριά και μέλι έτοιμα 8
  • Μμμμ αυτή η πιατέλα πάει στους τερατογονείς!
Πίτα με τυριά και μέλι έτοιμα 10
  • Όλοι θέλουν να δοκιμάσουν και μάλιστα όχι μόνο ένα κομμάτι! :-)
  • Καλή μας όρεξη λοιπόν και καλή Τυρινή!
Παραλλαγές:
  • Μπορείτε εκτός από το ανθότυρο και την γραβιέρα να βάλετε και φέτα. Φτάνει στο σύνολο τους τα τυριά να έιναι 500γρ.
  • Αν δεν θέλετε να έχει αυτή την γλυκεία γεύση μπορείτε να παραλείψετε το μέλι και να γίνει σαν αλμυρή τυρόπιτα.
Πικάντικα μυστικά:
  • Το μέλι κάνει την πίτα μας ξεχωριστή και ιδιαίτερη! :-)

Πηγή: asteromases.com
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: