Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Μια ένεση δύο σε ένα

Μια ένεση που θα κρατά υπό έλεγχο τον διαβήτη, ενώ παράλληλα θα καταπολεμά την παχυσαρκία, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τη βρετανική αγορά.


Η νέα αυτή θεραπεία, που μεταξύ άλλων θα περιορίζει την υπέρταση και την χοληστερίνη, υπόσχεται να γλιτώσει εκατομμύρια ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 από τη λήψη ινσουλίνης, αλλά και από τα παραπανίσια κιλά που αυτή φέρνει μαζί της.

Η διαφορά της από τις ενέσεις ινσουλίνης είναι ότι αντί να τροφοδοτεί τον οργανισμό με τη συγκεκριμένη ουσία, βοηθά τους ασθενείς να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, διεγείροντας το πάγκρεας, ώστε να παράγει ινσουλίνη. Επιπλέον, ξεγελάει τον εγκέφαλο, ώστε να πιστεύει ότι έχει χορτάσει, καταναλώνοντας κατά 20% λιγότερη τροφή σε σχέση με το συνηθισμένο. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι ο ασθενής να χάνει παράλληλα και βάρος.

Προηγούμενες έρευνες μάλιστα είχαν δείξει ότι οι άντρες και γυναίκες ασθενείς που πάλευαν να χάσουν βάρος για χρόνια, έχασαν κατά μέσο όρο εννιά κιλά, ακολουθώντας την αγωγή αυτή για διάστημα έξι μηνών. Παράλληλα, η υπέρτασή τους τέθηκε υπό έλεγχο σε τέτοιο βαθμό που μπορούσαν πλέον να σταματήσουν τα σχετικά φάρμακα που έπαιρναν, τη στιγμή που παρατηρήθηκε βελτίωση και στα επίπεδα λιπιδίων του αίματος, συμπεριλαμβανομένης και της χοληστερίνης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ουσία liraglutide, θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για τον διαβήτη και η χορήγησή της θα πρέπει να συνεχίζεται μονάχα εφόσον ο ασθενής ωφελείται πραγματικά, ενώ θεωρείται μάλιστα ιδανική για τους εξαιρετικά υπέρβαρους διαβητικούς και όσους οδηγούν ή κάνουν άλλες δουλειές που καθιστούν απαγορευτική τη λήψη ινσουλίνης.

Το νέο αυτό φάρμακο κυκλοφορεί, ακριβώς όπως και η ινσουλίνη, σε ενέσιμη μορφή, ωστόσο δεν αποκλείεται μελλοντικά να κυκλοφορήσει σε μορφή χαπιού. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ασθενείς δεν ενοχλούνται με την ιδέα της ένεσης, γιατί θεωρούν ότι τα ενέσιμα φάρμακα είναι πολύ πιο δραστικά.

Πηγή:espressonews.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: