Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025

Ζήλια και φθόνος: Το ένα σημάδι που αποκαλύπτει ποιος δεν χαίρεται με τη χαρά σου

Πώς θα καταλάβεις ποιος σε φθονεί; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν το χαρακτηριστικό που προδίδει τον φθόνο και πώς να προστατευθείς από την αρνητική του ενέργεια. 

Ο φθόνος είναι ένα από τα πιο δυνατά –και ύπουλα– συναισθήματα. Δεν εκφράζεται πάντα ανοιχτά, αλλά φαίνεται μέσα από μικρές συμπεριφορές: ένα ψεύτικο χαμόγελο, ένα ειρωνικό σχόλιο, μια “παγωμένη” αντίδραση στην επιτυχία σου. Οι ειδικοί στην ψυχολογία λένε πως όσοι φθονούν, συχνά προσπαθούν να υποτιμήσουν ή να μειώσουν αυτόν που θαυμάζουν μυστικά. Το βασικό χαρακτηριστικό που τους προδίδει είναι η έλλειψη ειλικρινούς χαράς για τους άλλους — δεν μπορούν να χαρούν πραγματικά με την επιτυχία ή την ευτυχία κάποιου άλλου. Αν μάθεις να το αναγνωρίζεις, θα προστατεύσεις την ψυχική σου ενέργεια και θα κρατήσεις τους «τοξικούς» μακριά.

Να μην φοβόμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι στην ζωή μας με ορκισμένους εχθρούς, άλλα να φοβόμαστε τους ύπουλους »φίλους», διότι είναι η χειρότερη πάστα ανθρώπων και είναι δύσκολο να τους καταλάβεις.

Με αποτέλεσμα να έχουνε κερδίσει χρόνο στην ζωή μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο ύπουλος άνθρωπος είναι υποκριτής και κρυφός και λειτουργεί πάντα βάση σκοπιμότητας.»…Έχει γλυκερή μορφή, ώστε να ξεγελά και να πλησιάζει τους άλλους και είναι εξαιρετικός κόλακας σε μια προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η ζήλια που νοιώθει για τους άλλους γίνεται ανομολόγητος φθόνος.

Αυτό τον οδηγεί στην βολική μέθοδο ώστε να μειώνει την αξία των άλλων με συκοφαντίες, διότι δεν μπορεί να αντέξει την ευθεία αναμέτρηση…» (Ι.kant).

Ο ύπουλος άνθρωπος δρα πάντα πισώπλατα και προσπαθεί να ενισχύσει την θέση του εξαπολύοντας ΔΙΑΒΑΛΜΑΤΑ εναντίον ανθρώπων που ζηλεύει αλλά και εναντίον εκείνων που τον καταλάβανε και τον απορρίψανε.

Ότι κάνει όμως το κάνει με πονηριά,με μαεστρία και μελετώντας την ψυχολογία του ανθρώπου που πλησιάζει, ώστε να τον κάνει να τα πιστέψει και να τον επηρεάσει.

Θα κινηθεί με μεθοδικότητα και τακτική. Αφού ψυχολογήσει το θύμα του, θα παρουσιάσει ένα προσωπείο ευχάριστο, γλυκό και καλοσυνάτο ώστε να κερδίσει έδαφος και εμπιστοσύνη. Έπειτα αφού εξασφαλίσει κάπως την »φιλία» θα αρχίσει την χειραγώγηση.

Θα προσπαθήσει να χειραγωγήσει και να επηρεάσει το θύμα του σε πολλά θέματα της ζωής του με κακότητα,ακόμα και να το απομονώσει από άτομα. Θα αρχίσει να θάβει τρίτα άτομα και να βάζει διαβάλματα εναντίον τους. Διαβάλματα εναντίον αυτών που ζηλεύει ή αυτών που τον απορρίψανε.

Ο ύπουλος ο άνθρωπος δεν λειτουργεί ποτέ αυθόρμητα αλλά μετράει την κάθε του κίνηση την όποια έχει σκεφτεί πολύ καλά με πονηριά και σκοπό. Πλησιάζει τους άλλους πάντα με κάποιο σκοπό.Κυρίως σε ένα άτομο το οποίο ζηλεύει πολύ θα προσπαθήσει να κινηθεί με μεθοδικότητα στο φιλικό του περιβάλλον για να του κάνει κακό μέσα από συκοφαντίες και διαβάλματα ώστε να στρέψει άτομα εναντίον του. ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΘΑΒΕΙ-ΣΥΚΟΦΑΝTΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Δεν έχουνε αξίες,ούτε αξιοπρέπεια και σίγουρα η φιλία δεν έχει καμία έννοια για αυτούς όπως και καμία άλλη ανθρώπινη σχέση. Η μόνη αξία που έχουνε είναι το συμφέρον και το υπερεγώ τους. Είναι άνθρωποι με ιδιαίτερη μαεστρία που δεν θα διστάσουν κιόλας με δάκρυα στα μάτια και παίζοντας θέατρο,με πραγματικά περίτεχνα ψέματα να προσπαθήσουν να πέσουν τους άλλους για την δήθεν »καλή»τους προαίρεση και την »κακή»προαίρεση του ανθρώπου που φθονούν.

Αυτό που προδίδει κάπως την υπουλότητα αυτών των ανθρώπων κατά κανόνα είναι ο ΦΘΟΝΟΣ,διότι δεν αντέχουν την ευτυχία και την ανωτερότητα των άλλων και όση μαεστρία και να έχουνε ,ο φθόνος είναι τόσο ισχυρό πάθος που ΔΕΝ ελέγχεται. Κάποια στιγμή θα τους ξεφύγει και θα τον εκφράσουν. Ένα άλλο στοιχείο είναι η υποκρισία η όποια κάποια στιγμή θα φανεί. Δεν μπορεί να παίζει θέατρο ένας άνθρωπος συνέχεια και κάποια στιγμή θα βγάλει την μάσκα. Πχ ένα χαρακτηριστικό είναι ενός τέτοιος άνθρωπος να θάβει άτομα και ταυτόχρονα να προσπαθεί να κάνει παρέα με αυτούς που θάβει. Να φάσκει και να αντιφάσκει συνέχεια και να προδίδει την πονηριά του.

Το όλο θέατρο των ύπουλων ανθρώπων τελειώνει,κυρίως με άσχημο τρόπο και με αυλαία που πέφτει απότομα διότι αν και πονηροί, ένα πράγμα δεν μπορούνε να το προβλέψουν : την νοημοσύνη των άλλων. Διότι ναι μεν έχουνε επιτυχία στους ηλίθιους και αυτό ικανοποιεί το εγώ τους αλλά »γκρεμοτσακίζονται» όταν έχουν την ατυχία να πέσουν σε έξυπνους ανθρώπους.

Ο ύπουλος ο άνθρωπος εν τέλει δεν κερδίζει τίποτα στην ζωή του,διότι με την συμπεριφορά του απομακρύνει αξιόλογους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα αποκτάει και εχθρούς.Αυτό όμως φαίνεται να μην τους νοιάζει ,αφού το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουνε την ζωή τους είναι μόνο το συμφέρον. Όταν αντιληφθούν ότι ο άλλος τους έχει καταλάβει, το προσωπείο τους πέφτει(δεν έχει νόημα πλέον), βγάζουν τον αληθινό τους εαυτό,ενίοτε και με επιθετικότητα αλλά και σπασμωδικές κινήσεις…αλλά πάντα συνεχίζουν τον δρόμο τους για το επόμενο θύμα.Δεν τους πτοεί τίποτα.

Καλύτερα στην ζωή μας να ερχόμαστε αντιμέτωποι με ξεκάθαρους εχθρούς παρά με ύπουλους ανθρώπους οι οποίοι μπορεί και να εισβάλουν στην ζωή μας πάντα με κακό σκοπό. Επίσης να φροντίζουμε πάντα να έχουμε αληθινούς ανθρώπους και καλούς φίλους μέσα στην ζωή μας διότι ακόμα και αν έχουμε την ατυχία να γνωρίσουμε έναν τέτοιο ύπουλο άνθρωπο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αντιληφθούμε την συμπεριφορά του και πολύ πιο ανώδυνο να τον απομακρύνουμε.

Συμβουλές – Σημάδια ότι κάποιος σε φθονεί

  • Δεν χαίρεται με τη χαρά σου, αλλά τη μειώνει.
  • Σε συγκρίνει συχνά με άλλους.
  • Κάνει ειρωνικά σχόλια ή “αστεία” που πονάνε.
  • Σε αποφεύγει όταν τα πράγματα πάνε καλά για σένα.
  • Αυτά είναι καθαρά σημάδια φθόνου — κράτα αποστάσεις και προστάτεψε την ψυχραιμία σου.

    Ο φθόνος δεν έχει να κάνει με σένα, αλλά με εκείνον που τον νιώθει. Όσο πιο δυνατός και φωτεινός είσαι, τόσο πιο έντονα μπορεί να ενοχλείς όσους δεν έχουν βρει τη δική τους ισορροπία. Μην αφήνεις τη ζήλια των άλλων να σε ρίχνει.


    Μείνε ήρεμος, ευγενικός και σταθερός — η αλήθεια σου και οι πράξεις σου είναι η καλύτερη “απάντηση”.
    Περικυκλώσου με ανθρώπους που χαίρονται ειλικρινά μαζί σου και κράτα την ενέργειά σου καθαρή.

    Μην αφήνεις τον φθόνο να σε αλλάξει – κράτα το φως σου αναμμένο




     Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram , στο Twitter και στο Bluesky γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

    ads
    Adbox 



    ads
    ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
    ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

    SHARE THIS

    0 σχόλια: