Αυτή η πίτα είναι ιδανική για πρωινό και συστήνεται σε όποιον θέλει να απολαύσει ένα χορταστικό και γρήγορο γεύμα! Ο συνδυασμός φρέσκων λαχανικών και φέτας με za’atar – ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών – απογειώνει τη γεύση χωρίς να προσθέτει έξτρα αλάτι. Μη χάσετε τη συνταγή.
Υλικά
- ¼ φλιτζανιού αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- ¼ φλιτζανιού ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας φέτα, θρυμματισμένη
- ¾ κουταλάκι του γλυκού za’atar
- 1 κουταλάκι του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 μικρή πίτα ολικής άλεσης, κομμένη στη μέση, περίπου 12-15 εκατοστά σε διάμετρο
Οδηγίες προετοιμασίας
Βήμα 1
Σε μικρό μπολ, αναμείξτε ¼ φλιτζανιού αγγούρι, ¼ φλιτζανιού ντομάτα, 1 κουταλιά φέτα και ½ κουταλάκι za’atar. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2
Ζεστάνετε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σπάστε τα 2 αυγά, ένα τη φορά, μέσα στο τηγάνι. Σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ασπράδια, περίπου 2 λεπτά. Ξεσκεπάστε και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν εντελώς τα ασπράδια και να γίνουν τραγανές οι άκρες, περίπου 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Πασπαλίστε τα αυγά με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι za’atar και τοποθετήστε από ένα σε κάθε μισό πίτας. Μοιράστε το μείγμα αγγουριού-ντομάτας στις δύο πίτες.
Διατροφική αξία (ανά μισή πίτα)
- Θερμίδες: 368
- Υδατάνθρακες: 55g (20% της ΣΗΠ)
- Φυτικές ίνες: 5g (18% της ΣΗΠ)
- Σάκχαρα: 3g
- Πρωτεΐνη: 17g (33% της ΣΗΠ)
- Συνολικά λιπαρά: 10g (13% της ΣΗΠ)
- Κορεσμένα λιπαρά: 3g (16% της ΣΗΠ)
- Χοληστερίνη: 192mg (64% της ΣΗΠ)
* Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.
** Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram , στο Twitter και στο Bluesky γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!


ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ



0 σχόλια: