Συνταγή για εύκολο γλυκό του κουταλιού κυδώνι με κάψα και αρμπαρόριζα. Με τη συνταγή της γιαγιάς με σίγουρη επιτυχία
- κυδώνι 2 κιλά καθαρό
- ζαχαρη 2 κιλά και 1 ποτήρι του νερού
- νερό 5 ποτήρια του νερού
- αρμπαρόριζα 1 φουντίτσα
- αμυγδαλα 1 ποτήρι ασπρισμένα
- λεμονι Χυμός από 1/2 λεμόνι
Υλικά
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού κυδώνι με αμύγδαλο και αρμπαρόριζα:
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το καθαρισμένο κυδώνι, την ζάχαρη και το νερό. Μόλις ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, τα σποράκια από μία κάψα, που είναι στο εσωτερικό του κυδωνιού και είναι πλούσια σε πηκτίνη, θα βοηθήσει το γλυκό μας να δέσει.
Προς το τέλος προσθέτουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα στη μέση κάθετα. Επίσης βάζουμε τις σταγόνες λεμονιού. Αφού το γλυκό δέσει, το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα βάζα, τα οποία τα έχουμε αποστειρώσει, ψήνοντάς τα στους 100 βαθμούς Κελσίου για λίγη ώρα. Μόλις γεμίσουμε τα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
0 σχόλια: