Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Προσοχή: Τα Μαύρα Πλαστικά Σκεύη Κουζίνας είναι Κρυφός Εχθρός της Υγείας μας! Οδηγίες προφύλαξης

Κοιτάξτε για λίγο τα συρτάρια της κουζίνας σας. Μήπως έχετε κι εσείς εκείνη την μαύρη πλαστική σπάτουλα που χρησιμοποιείτε για τις πίτες ή τα τηγανητά σας; Ίσως εκείνο το μαύρο δοχείο φαγητού ή το πιάτο σούσι που ήρθε από το σούπερ μάρκετ. Προσοχή! Μπορεί να κρύβουν έναν αόρατο κίνδυνο για την υγεία σας. 

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι τα μαύρα πλαστικά σκεύη και δοχεία τροφίμων περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, ειδικά επιβραδυντικά φλόγας, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος. Ναι, καλά διαβάσατε! Αυτά τα υλικά, που αρχικά χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά είδη για να αποτρέψουν πυρκαγιές, καταλήγουν σε σκεύη κουζίνας μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι επικίνδυνες αυτές ουσίες βρίσκονται σε πάνω από το 85% των προϊόντων που εξετάστηκαν! Μεταξύ αυτών, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες σε μαύρες σπάτουλες, πλαστικά δισκάκια για φαγητό και παιδικά παιχνίδια. Ναι, ακόμα και στα παιχνίδια των παιδιών μας μπορεί να κρύβονται αυτές οι θανατηφόρες χημικές ουσίες!

Οι επιβραδυντές φλόγας, όπως το διαβόητο BDE-209, έχουν συνδεθεί με καρκινογενέσεις, τοξικότητα στο αναπνευστικό, το αναπαραγωγικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικά το μαύρο πλαστικό, φαίνεται πως είναι ο πιο ύπουλος ένοχος, καθώς περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των ουσιών. Για παράδειγμα, σε μια σπάτουλα που εξετάστηκε βρέθηκαν 34.700 νανογραμμάρια τοξικών ουσιών ανά ημέρα χρήσης!

Τι Πρέπει να Κάνουμε;

  1. Πετάξτε τις μαύρες πλαστικές σπάτουλες και τα σκεύη κουζίνας σας ΤΩΡΑ! Επιλέξτε μεταλλικά ή γυάλινα σκεύη για την κουζίνα σας.

  2. Μην ζεσταίνετε ποτέ το φαγητό σας σε μαύρες πλαστικές συσκευασίες. Αν δείτε μαύρο πλαστικό, βγάλτε το φαγητό σας αμέσως και μεταφέρετέ το σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος.

  3. Αντικαταστήστε τα δοχεία φαγητού σας με ανοξείδωτα ή γυάλινα δοχεία. Το φτηνό πλαστικό μπορεί να κοστίσει ακριβά στην υγεία σας.

  4. Καθαρίστε τακτικά το σπίτι σας για να απομακρύνετε τη σκόνη που μπορεί να περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Η υγεία μας είναι πολύτιμη! Ας μην την αφήσουμε στα χέρια τοξικών πλαστικών. Τώρα που ξέρουμε, ας κάνουμε την αλλαγή και να προστατέψουμε την οικογένειά μας από αυτούς τους αόρατους κινδύνους.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: