Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ελιά στο ίδιο σημείο

Για ποιον λόγο εκατομμύρια μοιράζονται την ίδια ελιά στο δέρμα. 
Μετά από κάθε καλοκαίρι, οι πιο ανοιχτόχρωμοι από εμάς προσθέτουν ακόμα μια χούφτα ελιές στο δέρμα τους, από τα ραντεβού με τον καυτό ήλιο στην παραλία.

Και άλλο ένα κοινό που έχουν μεταξύ τους οι επιρρεπείς στην ακτινοβολία, είναι μία συγκεκριμένη ελιά, που εκατομμύρια άνθρωποι φαίνεται να βγάζουν στο ίδιο σημείο, όπως γράφει το LabBible.

Συγκεκριμένα, η ελιά που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον εξωτερικό καρπό, λίγο πάνω από το σημείο της άρθρωσης με το χέρι.

Γιατί είναι συνηθισμένη αυτή η ελιά

Για να καταλάβουμε το φαινόμενο, πρέπει να καταλάβουμε πρώτα πως οι ελιές και οι φακίδες είναι στην ουσία σημεία με υψηλές συγκεντρώσεις μελανίνης, της ουσίας που δίνει στο δέρμα σκούρο χρώμα.

Αυτή η αντίδραση προκαλείται από την έκθεση σε συνεχή ακτινοβολία, και ως επί το πλείστον είναι ομοιογενής, το λεγόμενο «μαύρισμα», αλλά μερικές περιοχές υπερενεργοποιούνται, παράγοντας υπερβολικές ποσότητες μελανίνης, που γίνονται ελιές και φακίδες.

Γιατί όμως αυτή η ελιά στον καρπό είναι τόσο κοινή. Πολύ απλά, επειδή εκείνο το σημείο, όλη τη διάρκεια του χρόνου, έχει ίσως τη λιγότερη προστασία από τον ίδιο.

Για σκεφτείτε το, το καλοκαίρι είναι φυσιολογικό ο καρπός μας να βλέπει ήλιο, με τα αμάνικα φανελάκια και την ποσότητα της ηλιοφάνειας. Είναι επίσης ένα σημείο που σπάνια καλύπτουμε με αντηλιακό, αφού δίνουμε προτεραιότητα στο πρόσωπο, τον κορμό και μέχρι τους πήχεις.

Αλλά και τον χειμώνα, τα περισσότερα ρούχα δεν το καλύπτουν επαρκώς, και έτσι καταλήγει να εκτίθεται στον ήλιο πολύ περισσότερο από άλλα σημεία. 



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: