Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Πώς να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Τα πινέλα του makeup από πολύτιμα εργαλεία ομορφιάς, μπορούν να μετατραπούν σε κίνδυνο για την υγεία της επιδερμίδας μας 

Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στη ρουτίνα του makeup αλλά πολλές φορές αμελούμε να τα καθαρίσουμε. Ο λόγος για τα πινέλα του makeup, τα πολύτιμα αυτά εργαλεία ομορφιάς, τα οποία, όμως, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην επιδερμίδα μας.

Τα υπολείμματα των προϊόντων σε συνδυασμό με τη σκόνη και τα έλαια από το δέρμα μας καθιστούν τα πινέλα έδαφος ανάπτυξης βακτηρίων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν από μία ανεπιθύμητη έξαρση ακμής μέχρι και σε σοβαρή μόλυνση.

Για να προστατεύσεις, λοιπόν, το δέρμα σου και να σκοτώσεις τα βακτήρια μία καλή ιδέα είναι να πλένεις τα πινέλα σου συχνά. Οι δερματολόγοι συστήνουν ο καθαρισμός να γίνεται κάθε 7 με 10 ημέρες με τον ακόλουθο τρόπο:

• Πλύνε τις άκρες των πινέλων με χλιαρό τρεχούμενο νερό. Πρόσεξε να μην βρέξεις όλο το πινέλο για να μην χαλάσεις την κόλλα στη βάση του πινέλου.
• Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό βάλε μία μεγάλη κουταλιά σαμπουάν
• Βούτηξε τις άκρες από κάθε πινέλο μέσα στο υγρό και κάνε ένα μασάζ με τις άκρες στην παλάμη του χεριού σου.
• Ξέπλυνε τις τρίχες κάτω από χλιαρό τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό.
• Στύψε απαλά το περίσσιο νερό από τις τρίχες με καθαρή πετσέτα για τα χέρια.
• Τοποθέτησε τα πινέλα σε οριζόντια θέση πάνω σε μια καθαρή πετσέτα με τις τρίχες να κρέμονται ελαφρώς έξω από την άκρη της πετσέτας για να στεγνώσουν. Μη στεγνώνεις τα πινέλα όρθια, γιατί το νερό μπορεί να τρέξει κάτω στη βάση και να καταστρέψει την κόλλα, που κρατάει ενωμένες τις τρίχες στη λαβή του πινέλου.

Tip: Να θυμάσαι ότι για να αποφύγεις τη διάδοση των ανεπιθύμητων βακτηρίων είναι καλό να μην μοιράζεσαι τα πινέλα σου με άλλους.

Δείτε το βίντεο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολόγων:

 



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: