Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Σεξουαλική έλξη ή έρωτας; 8 σημάδια για να τα ξεχωρίσεις

Ο πόθος, ο έρωτας και η αγάπη, μπορεί να οδηγήσουν σε εξαιρετικά μπερδεμένες καταστάσεις, ειδικά όταν εμπλέκεται το σεξ. 

Ο πόθος, είναι αυτό το συναρπαστικό στάδιο της ερωτοτροπίας. Είναι συχνά πολύ έντονος και μπορεί να συγχέεται με την αγάπη. Αν προσθέσεις και τη σεξουαλική έλξη στην εξίσωση, έχεις την τέλεια συνταγή για μια ρομαντική σπαζοκεφαλιά. Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια ότι έλκεσαι σεξουαλικά από κάποιον/κάποια και δεν είσαι πραγματικά ερωτευμένη μαζί του/της;

Η σεξουαλική έλξη είναι κατά βάση επιστήμη 

Σεξουαλική έλξη ή έρωτας; Τα σημάδια για να τα ξεχωρίσεις
Pexels

Για αρχή θα πρέπει να ξέρεις πώς ξεκινά ο πόθος και η έλξη. Και μπορεί να πιστεύεις ότι έχει να κάνει με συναισθήματα, ωστόσο οι νόμοι της σεξουαλικής έλξης, έχουν τις ρίζες τους στην επιστήμη. Συγγνώμη αν αυτό δεν ακούγεται πολύ σέξι. Οι άνθρωποι έλκονται σωματικά μεταξύ τους σε βιοχημικό επίπεδο μέσω φερομόνων, ορισμένων μυρωδιών και του τόνου της φωνήςΣχετική έρευνα, υπογραμμίζει ότι «τα ακουστικά και οσφρητικά σημάδια μπορούν, χωριστά ή σε συνδυασμό, να επηρεάσουν έντονα την αντιληπτή ελκυστικότητα ενός ατόμου και επομένως στάσεις και ενέργειες προς αυτό το άτομο».

Στην πραγματικότητα, η αγάπη και ο πόθος υπάρχουν σε τόσο διαφορετικά επίπεδα, που η σεξουαλική έλξη είναι βιολογικά πιο παρόμοια με το φόβο.

«Το σώμα σου ανταποκρίνεται σε μια συναρπαστική νέα αγάπη όπως θα ανταποκρινόταν μπροστά σε έναν μασκοφόρο ένοπλο», λέει η ειδικός, Dawn Maslar. Γεγονός που δικαιολογεί τις ιδρωμένες παλάμες, τον γρήγορο καρδιακό ρυθμό και τις διεσταλμένες κόρες των ερωτευμένων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σεξουαλική έλξη δεν μπορεί τελικά να μετατραπεί σε κάτι μακροπρόθεσμο, αλλά είναι καλό να αναγνωρίσουμε τη διαφορά. Γνωρίζοντας σε τι είδους σχέση βρίσκεσαι (και τι είδους θέλεις) μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις για την ερωτική σου ζωή στο σύνολό της.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να καταλάβεις εάν έλκεσαι σεξουαλικά από κάποιον, αλλά δεν είσαι πραγματικά ερωτευμένη.

1. Στην πραγματικότητα δεν περνάτε χρόνο μαζί

Αν θέλεις απλώς να κάνεις σεξ χωρίς να περάσεις πραγματικά χρόνο με το άλλο άτομο, τότε μάλλον δεν μιλάμε για έρωτα. Αν παρατηρήσεις ότι δεν θέλεις να αφιερώσεις χρόνο για να γνωρίσεις πραγματικά κάποιον και απλώς θέλεις να γνωρίσεις το σώμα του, τότε δεν είσαι ερωτευμένη.

2. Η ιδέα μιας πραγματικής σχέσης μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα σενάρια φαντασίας, έχουν το δικό τους χώρο κατά τη διάρκεια του σεξ σε μια αφοσιωμένη σχέση. Αλλά αν βρίσκεσαι συνεχώς στην Neverland με τον σύντροφό σου, μάλλον δεν είναι αγάπη. Αν δεν νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής με τον σύντροφό σου και προτιμάς να προσποιείσαι ότι έχεις μια τέλεια ζωή, είναι σημάδι σεξουαλική έλξης και όχι έρωτα. Όταν αγαπάς κάποιον, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επικοινωνία.

3. Υπάρχει έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης

Μπορεί να έχεις μια πολύ καλή σεξουαλική ζωή με αυτό το άτομο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συνδέεστε σε συναισθηματικό επίπεδο. Μέρος της συναισθηματικής σύνδεσης, είναι να μιλάμε μεταξύ μας. Αν είσαι πάντα έτοιμη για σεξ, αλλά δεν έχεις ενδιαφέρον να κάνεις συζητήσεις, αυτό είναι σημάδι σεξουαλικής έλξης, όχι έρωτα. Όταν είσαι ερωτευμένος με κάποιον, θα πρέπει να νιώθεις υποστήριξη και να μπορείς να εκφράσεις τις ανάγκες σου.

4. Επικεντρώνεσαι στην εξωτερική τους εμφάνιση

Το να έλκεσαι σωματικά από το άτομο με το οποίο έχεις σχέση, είναι σίγουρα σημαντικό. Αν, ωστόσο, εστιάζεις μόνο στα ονειρεμένα μάτια και τα ωραία του χέρια, μάλλον δεν είναι έρωτας. Υπάρχουν πολλά άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσεις σε ένα άτομο εάν θέλεις να δεσμευτείς σε μια μακροχρόνια σχέση, όπως η ευγένεια, η αξιοπιστία και η υποστήριξη. Όταν είσαι ερωτευμένος, τείνεις να αναζητάς χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνθρωπο μοναδικό και εσωτερικά και όχι μόνο εξωτερικά.

5. Δεν ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις την οικογένειά του/της

Όταν αγαπάς κάποιον, νοιάζεσαι βαθιά να γνωρίσεις τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεται εκείνος. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αυτό είναι ένα σημάδι ότι πιθανότατα έλκεσαι περισσότερο σεξουαλικά παρά ερωτικά. Ομοίως, μπορεί να αποφεύγεις να βρεθείτε μαζί σε κάποιον δικό σου κοντινό και αγαπημένο πρόσωπο. Αν και δεν χρειάζεσαι απαραιτήτως την έγκριση των αγαπημένων σου προσώπων, αν αποφεύγεις εντελώς να φέρνεις το άτομο που βλέπεις γύρω από την οικογένεια και τους φίλους σου, αυτό είναι καλό σημάδι ότι δεν είναι ο έρωτας σου. Οι περισσότεροι θέλουν να μοιραστούν την ύπαρξη του συντρόφου τους με άλλους, όχι να τους κρύψουν.

6. Σε κάνει να νιώθεις νευρική

Εάν αισθάνεσαι νευρική και το σώμα σου ουρλιάζει «red flags», ίσως είναι καιρός να αναρωτηθείς ειλικρινά σε τι είδους σχέση βρίσκεσαι. Το υποσυνείδητό σου, έχει πάρει ενδείξεις ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου, δεν είναι αυτό που φαίνεται, αλλά ίσως αγνοείς τα σημάδια επειδή θέλεις το σεξ ή είσαι απλά single. Άφησε στην άκρη τη σεξουαλική έλξη για λίγο και αναρωτήσου γιατί αυτό το άτομο σε κάνει να νιώθεις νευρικότητα.

7. Οι στενοί σου φίλοι τον/την αντιπαθούν

Εάν έχεις ειλικρινείς φίλους, θα πρέπει να είναι εύκολο να μάθεις σχετικά γρήγορα τι σκέφτονται. Εκτός και αν αντιπαθούν όλους όσους βγαίνεις from day one, (οπότε μπορεί να είναι καιρός για νέους φίλους), πιθανότατα παρατηρούν τα πράγματα που ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να δει. Ρώτησέ τους γιατί νιώθουν έτσι και αφιέρωσε χρόνο για να ακούσεις πραγματικά την απάντησή τους χωρίς να υπερασπιστείς την επιλογή σου. Όταν οι φίλοι σου δεν συμπαθούν το άτομο που βλέπεις, πιθανότατα υπάρχει κάποιος λόγος.

8. Δεν ανησυχείς για την ευημερία του/της

Όχι ότι δεν σε νοιάζει καθόλου, αλλά δεν ασχολείσαι πραγματικά με το αν πέρασε μια καλή μέρα στη δουλειά ή όχι. Όταν ερωτεύεσαι κάποιον, η ευημερία του γίνεται σημαντική για σένα. Όταν έχει μια κακή μέρα, είσαι όλη αυτιά για να ακούσεις τι συνέβη. Αν κρυώσει, εμφανίζεσαι με κοτόσουπα σπίτι του/της. Όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένη με κάποιον, μπορείς ακόμη και να βιώσεις «παράλογα άγχη», όπως να ανησυχείς για οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, όταν είναι σε αεροπλάνο ή σε αυτοκίνητο. Αν η υγεία και η ευτυχία του/της δεν σε απασχολεί, είναι σημάδι ότι αυτό δεν είναι ένα ερωτικό ταίριασμα.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: