Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Monica Bellucci: Αυτοί είναι οι πέντε ρόλοι σταθμοί στην καριέρα της Ιταλίδας σταρ

Η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι (Monica Bellucci), μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο πριν γίνει γνωστή μετά το ρόλο της στην ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ».

Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ιταλικές, αμερικανικές και γαλλικές ταινίες, όπως στις ταινίες Το διαμέρισμα, Μαλένα και Μη Αναστρέψιμος. Η Μπελούτσι εμφανίστηκε επίσης στο franchise The Matrix, αρχής γενομένης από την ταινία The Matrix Reloaded του 2003, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να εμφανίζεται σε ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών ειδών. Η ηθοποιός παραμένει σταθερά ενεργή στη βιομηχανία από τη δεκαετία του 1990, ενώ το επόμενο διάστημα θα πρωταγωνιστήσει στην πολυαναμενόμενη κωμωδία Beetlejuice 2.

Σημειώνεται ότι η Μόνικα Μπελούτσι (Monica Bellucci) θα βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί η ταινία ντοκιμαντέρ «Μαρία Κάλλας, γράμματα και αναμνήσεις», αλλά θα προβληθεί και η ταινία «Μαλένα», με την οποία η Ιταλίδα σταρ έγινε γνωστή παγκοσμίως. Η τελευταία φορά που η Μπελούτσι βρέθηκε στη χώρα μας ήταν πριν από δυο χρόνια, όταν παρουσίασε την παράσταση «Επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Καλλας» στο Ηρώδειο.

Αναλογιζόμενη την επιτυχημένη καριέρα της, η Bellucci μίλησε στο A.Frame για μερικές από τις πιο εμβληματικές, καθοριστικές ερμηνείες της. Ως σημείο καμπής αναφέρει τον Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ, παρόλο που ο ρόλος της δεν ήταν πρωταγωνιστικός. «Όταν λέω ναι σε έναν ρόλο, είναι επειδή ήθελα να μοιραστώ μια στιγμή υποκριτικής που είναι ενδιαφέρουσα για μένα, αλλά μερικές φορές αυτός μπορεί να είναι ένας μεγάλος ρόλος. Μερικές φορές, αυτός μπορεί να είναι ένας μικρός ρόλος», δήλωσε. «Κάποιες φορές είναι απλά το να συναντήσεις σημαντικούς ανθρώπους και να βρίσκεσαι στο πλατό με δημιουργικούς σκηνοθέτες, ταλαντούχους καλλιτέχνες, απολαμβάνοντας τη στιγμή».

Η Malena του Giuseppe Tornatore ήταν ένας άλλος πολύ σημαντικός ρόλος για την Bellucci. Αποκάλεσε την ταινία του 2000 μια "απίστευτη ιστορία". Λόγω της αγάπης της για την ταινία του σκηνοθέτη Cinema Paradiso, η ηθοποιός ήταν ενθουσιασμένη που συμμετείχε στο έργο. Το ζευγάρι είχε συνεργαστεί σε μια διαφήμιση των Dolce and Gabbana, με τον Tornatore να λέει στην Bellucci ότι θα επικοινωνούσε μαζί της στο μέλλον για να γυρίσουν μια ταινία.

Η ίδια εξήγησε: «Ήταν μια σημαντική ταινία επειδή ήταν μια ιταλική ταινία που ταξίδευε σε όλο τον κόσμο. Για την Ιταλία, η Malena ήταν μια μεγάλη υπόθεση».

Η Μπελούτσι πρωταγωνίστησε στο μεγάλο μπλοκμπάστερ The Matrix Reloaded το 2003, αφού η ίδια είδε την πρώτη ταινία και σκέφτηκε: «Θεέ μου, θέλω να κάνω μια τέτοια ταινία». Ευτυχώς, επικοινώνησαν μαζί της οι αδελφές Wachowski και της πρότειναν τον ρόλο της Περσεφόνης: «Έτσι είναι - ο κινηματογράφος είναι συμπτώσεις και απρόβλεπτες καταστάσεις», σημειώνει η σταρ.

Ένα χρόνο αργότερα, εμφανίστηκε στα «Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον, τα οποία χαρακτήρισε «τρελή ταινία». Όπως και το Μη Αναστρέψιμος, η ταινία συγκέντρωσε σημαντικές αντιδράσεις. «Όταν έκανα αυτή την ταινία, εννοώ, κανείς δεν πίστευε ότι αυτή η ταινία θα γινόταν αυτό που έγινε!» Και πρόσθεσε: «Υποθέτω ότι κάνω αμφιλεγόμενες ταινίες».

Η Bellucci στάθηκε επίσης σε μια πιο πρόσφατη ταινία, το Spectre του 2015, όπου υποδύθηκε τη Lucia Sciarra. Η ίδια σχολίασε: «Ήμουν 50 ετών, οπότε όταν με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου και μου είπε: "Ακούστε, κάποιοι θέλουν να σας συναντήσουν για το Spectre", είπα: "Ποια θα παίξω; Την M?!' Στην πραγματικότητα, ήταν επαναστατικό το γεγονός ότι μια 50χρονη γυναίκα θα έπαιζε σε μια τέτοια ταινία».

Οι 5 ταινίες σταθμοί στην καριέρα της Μόνικα Μπελούτσι:

  •     Ο Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ
  •     Μαλένα
  •     The Matrix Reloaded
  •     Τα Πάθη του Χριστού
  •     Spectre





 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

 
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: