Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Η Νο1 συμπεριφορά που προμηνύει χωρισμό

Οι σχέσεις – ανεξάρτητα από το πόσο τέλειες μπορεί να φαίνονται – έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους. Όλοι έχουμε βιώσει δύσκολες στιγμές με τον άνθρωπο που αγαπάμε, αλλά οι περιστασιακές διαφωνίες συνήθως δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχούμε όταν μιλάμε για υγιείς σχέσεις. Σε κάποιο σημείο, ωστόσο, μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπη με ένα αίσθημα αμφιβολίας που είναι δύσκολο να αγνοήσεις. Νιώθεις ότι έχεις χάσει τη σύνδεσή σου ή ένα δύσκολο γεγονός έχει βλάψει την εμπιστοσύνη σου. Λοιπόν, πώς ξέρεις αν η σχέση έχει τελειώσει; 

Η ανάλυση των καλών και των κακών στιγμών μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις αν αξίζει να επιλύσεις τα προβλήματα ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αν είναι καιρός να χωρίσεις. Ακόμα κι αν εξακολουθείς να νοιάζεσαι για τον άλλον, το να μείνεις μαζί του μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για κανέναν από τους δύο. Όταν επενδύουμε συναισθηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι ευκολότερο να κλείνουμε τα μάτια σε διαφωνίες (ακόμα κι αν συμβαίνουν πιο συχνά από ό,τι στο παρελθόν). Δεν είναι ποτέ απλό να σκεφτείς να χωρίσεις με κάποιον που αγαπάς , αλλά μαθαίνοντας πώς να αναγνωρίζεις πότε τελείωσε μια σχέση και προετοιμάζοντας τον εαυτό σου να ανταπεξέλθει μετά, μπορείς να καθορίσεις τι είναι καλύτερο να προχωρήσεις.

Η Νο1 συμπεριφορά που προμηνύει χωρισμόPIN IT

Η συμπεριφορά που δείχνει ότι ο χωρισμός είναι μονόδρομος

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο John Gottman η περιφρόνηση μπορεί να είναι καταστροφική για τα ζευγάρια.  Ο στόχος της περιφρόνησης γίνεται για να νιώθεις περιφρονημένη και ανάξια. Το να συμπεριφέρεσαι στον άλλον με ασέβεια και να τον κοροϊδεύεις με σαρκασμό είναι μορφές περιφρόνησης. Το ίδιο ισχύει και για το εχθρικό χιούμορ, τη μίμηση ή και τη γλώσσα του σώματος.

Στο βιβλίο του «Γιατί οι γάμοι πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν» ο ψυχολόγος σημειώνει ότι όταν η περιφρόνηση αρχίζει να κατακλύζει τη σχέση, τείνεις να ξεχνάς εντελώς τις θετικές ιδιότητες του συντρόφου σου. Δεν μπορείς να θυμηθείς ούτε μία θετική ιδιότητα ή πράξη. Αυτή η άμεση αποσύνθεση του θαυμασμού είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η περιφρόνηση πρέπει να απαγορευτεί στις συζυγικές αλληλεπιδράσεις.

Η Νο1 συμπεριφορά που προμηνύει χωρισμόPIN IT

Η περιφρόνηση διαβρώνει τον δεσμό που κρατά ένα ζευγάρι με ασφάλεια. Είναι αδύνατο να δημιουργήσεις μια σύνδεση όταν η σχέση σου στερείται σεβασμού. Μπορείς να νιώθεις συνεχώς απογοήτευση από πράγματα που λες και κάνεις. Δεν είσαι πλέον στοργική απέναντι στον σύντροφό σου και μόνο παράπονα έχεις να εκφράσεις.

Το μοναδικό αντίδοτο απέναντι στην περιφρόνηση είναι η οικοδόμηση στοργής και θαυμασμού. Μπορείς να αντιστρέψεις ένα μοτίβο περιφρόνησης στην σχέση σου αρκεί να μην είναι πολύ αργά.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: