Αυτές οι 5 τροφές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και λειτουργούν ως ισχυροί σύμμαχοι στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος.
αθώς μπαίνει ο πιο δροσερός καιρός, ένα νέο κύμα εποχιακών και ζωντανών προϊόντων εισχωρεί στα αγαπημένα μας χορταστικά πιάτα. Η κατσαρόλα με τα μαγειρευτά και τις σούπες παίρνει τη θέση της και οι τροφές που αγαπάμε περισσότερο έχουν την ευκαιρία τώρα να μας χαρίσουν τη νοστιμιά τους. Υπάρχουν πολλές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά επιλογές που προσφέρει το φθινόπωρο, που λειτουργούν ως ισχυροί σύμμαχοι στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος. Αυτές λοιπόν είναι οι 5 υγιεινές φθινοπωρινές τροφές που είναι ιδανικές για ισορροπημένη διατροφή και λεπτότερη σιλουέτα.
1.Ρόδια
Δεν υπάρχει τίποτα Καλύτερο από ένα ζουμερό ρόδι τους φθινοπωρινούς μήνες! Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, (περιέχουν 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μισό φλιτζάνι) μαζί με αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, τα οποία βρίσκονται κυρίως στα φυτά και συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, ο χυμός ροδιού μπορεί να είναι ένα φανταστικό μίξερ για φθινοπωρινά ροφήματα και μια γευστική προσθήκη στα dressings ή τις σάλτσες σου. Οι υγιεινές φθινοπωρινές τροφές όπως αυτές είναι πρωταθλητές στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών—ασταθών μορίων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο σώμα μας με την πάροδο του χρόνου.
2.Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι το comfort food της επιλογής για ένα υγιεινό μενού φθινοπωρινών φαγητών. Όχι μόνο προσθέτουν χρώμα στο πιάτο, αλλά είναι επίσης φορτωμένα με βιταμίνες Α και C, κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Οι επιλογές είναι ατελείωτες. Για μια γρήγορη μέθοδο μαγειρέματος, δοκίμασε να ψήσεις τις γλυκοπατάτες σε μικροκύματα για 6 έως 8 λεπτά αντί να τις ψήσεις στον φούρνο.
3.Κολοκυθάκια
Υπάρχει μια πληθώρα ποικιλιών κολοκύθας, καθεμία με μοναδικό γευστικό προφίλ και γαστρονομικές χρήσεις.
4.Παντζάρια
Φυσικά, η λίστα με τις υγιεινές φθινοπωρινές τροφές μας πρέπει να έχει ένα λαχανικό με γήινη γεύση! Πέρα από τη γεύση του, τα παντζάρια παρέχουν αρκετά αντιοξειδωτικά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, κάλιο και χαλκό. Είναι επίσης υγιεινά για την καρδιά, χάρη στα νιτρικά άλατα της διατροφής τους, τα οποία μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου. Το μονοξείδιο του αζώτου βοηθά στη διαχείριση διαφόρων αγγειακών αποκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, η αυξημένη πρόσληψη οξυγόνου κάνει τα παντζάρια μια υπέροχη τροφή για τους αθλητές.
5.Cranberries
Τα cranberries είναι γεμάτα με μια σειρά φυτικών ενώσεων και αντιοξειδωτικών, καθώς και με φυτικές ίνες, μαγγάνιο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C. Είναι τα φρούτα με τη μεγαλύτερη αφθονία σε προανθοκυανιδίνες, οι οποίες πιστεύεται ότι παρέχουν προστασία από μικροβιακά παθογόνα.
0 σχόλια: