Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών, άφησε ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης. Έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα και κατέληξε από καρδιακή ανακοπή.

Τη θλιβερή είδηση ρτης εκδημίας του καλιτέχνη δημοσιοποίησε η στενή του φίλη Εύη Κρανιδέλη :

«40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς. Προχθές τον πήρα τηλέφωνο. Του λέω τι κάνεις πουλάκι μου; Μου λέει είμαι με οξυγόνο, δεν μπορώ να περπατήσω, θα πάω στη Θεσσα λονίκη σε ένα γιατρό. Και τώρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη, ψυχή μου. Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;»

Γεννημένος στη Φλώρινα, στις 15 Φεβρουαρίου 1947, το πραγματικό του όνομα ήταν Γιάννης Αποστολίδης. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών.

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως οι Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης και Θεόδωρος Πολυκανδριώτης, καθώς και τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δούλευε σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας και χορεύοντας, ντυμένος εκκεντρικά.

Όπου εμφανιζόταν είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεχόταν ταυτόχρονα και έντονη κριτική για τις ιδιαίτερες του εμφανίσεις.

Στη δισκογραφία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ «Τώρα, Θέλω Τώρα», που αμέσως έγινε χρυσό. Γνωστός πλέον σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει τα εντυπωσιακά σόου με μεγάλη επιτυχία. Ο δεύτερος δίσκος «Γιορτή Αγάπης» γίνεται πλατινένιος. Από τις πιο γνωστές επιτυχίες του ήταν το «Πειράζει που είμαι φίρμα», «Τάκα τάκα» 

Σχετικά με την οικογενειακή του κατάσταση, υπήρξε παντρεμένος με την Μάχη Φλωρινιώτη, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά, τον Νίκο και την Άννα, τα οποία επίσης ασχολήθηκαν με το τραγούδι. 

«Μεγάλος τραγουδιστής» είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις για τον Γιάννη Φλωρινιώτη

Την αξία του Γιάννη Φλωρινιώτη, αναγνώρισε και ο μέγιστος Μάνο Χατζιδάκις, ο οποίος δεν δίστασε να τον παρουσιάσει στο «Τρίτο Πρόγραμμα», πλέκοντας το εγκώμιό του στην εκπομπή «Ένας μετέωρος αστροναύτης χωρίς επιστροφή», λέγοντας πως πρόκειται για ένα «άστρο».

«Είναι πλασμένος με το υλικό ενός μεγάλου τραγουδιστή, μόνο που δεν το ξέρει ο ίδιος» έλεγε ο Χατζιδάκις για τον Φλωρινιώτη, και συμπλήρρωνε ότι: «Ανήκει στην κατηγορία των τραγουδιστών που μεταμορφώνει το τραγούδι σε ένα αυτεξούσιο εκφραστικό στοιχείο απόλυτα δικό του. Η οποιαδήποτε συμβατικότητα του τραγουδιού εξαφανίζεται».

Ο Μάνος Χατζιδάκις χαρακτήριζε την τεχνική του Γιάννη Φλωρινιώτη «άφταστη», κι έλεγε πως «το αίσθημα ανθίζει και στο ευτελές». Συντελεί ο τρόπος που τα τραγουδά ένας «μάστορας τραγουδιστής», ανέφερε ο Μάνος Χατζιδάκις, με τον Φλωρινιώτη να τραγουδά για λογαριασμό της εκπομπής με τη συνοδεία ενός οργάνου.

«Είναι ένας μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής», έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις για τον Γιάννη Φλωρινιώτη, ενώ ανέφερε επίσης πως ο «τραγουδιστής τραγουδά με ήθος», διερωτώμενος «πόσοι μπορούν να το ισχυριστούν», με τον Φλωρινιώτη να αναφέρεται στο σημείο αυτό στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, που τα πέρασε σε ορφανοτροφείο, μετά την απώλεια του πατέρα του στην τρυφερή ηλικία των 4 ετών.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: