Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1 για το κύπελλο Ελλάδος. Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ.


Μέσα σε οκτώ μέρες ο ΠΑΟΚ πήρε για τρίτη φορά αυτό που ήθελε κόντρα στον Παναθηναϊκό και με το 1-1 στη Λεωφόρο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου που θα αντιμετωπίσει τη Λαμία. 6-1 γκολ, δύο νίκες και μία πρόκριση του Δικεφάλου επί των «πράσινων». 
Ενα ονειρικό οκταήμερο ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ! Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Τσέριν, ο Δικέφαλος ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι του Ολιβέιρα στο δεύτερο ημίχρονο και σε συνδυασμό με το 2-0 της Τούμπας πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου που τον περιμένει η Λαμία.

Θριαμβευτές οι «ασπρόμαυροι» κόντρα στο «τριφύλλι» με απολογισμό σε αυτή την τριλογία 6-1 γκολ, δύο νίκες, μία πρόκριση και το σπάσιμο του αήττητου της Λεωφόρου.

Πώς ξεκίνησαν
Για τον Παναθηναϊκό, ο Λοντίγκιν ξεκίνησε στο τέρμα, με τους Πούχατς, Σάρλια, Κουρμπέλη και Βαγιαννίδη στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ρούμπεν, Τσόκαϊ και Τσέριν. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Μπερνάρντ, στο δεξί ο Παλάσιος ενώ στην κορυφή παρέμεινε ο Σπόραρ.

Σε μία αλλαγή προχώρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε σχέση με το ματς της Κυριακής, με τον Σβαμπ να μένει στον πάγκο και τον Ντάντας να ξεκινά βασικός. Έτσι, ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκη, Ίνγκασον και Σάστρε. Ντάντας και Αουγκούστο πήραν θέση στα χαφ, με τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης και τριάδα πίσω του τους Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ και Κωνσταντέλια.

Ο Τσέριν του έδωσε ελπίδα
Ισορροπημένο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πιο δραστήριος επιθετικά. Μία κεφαλιά του Ολιβέιρα και ένα επικίνδυνο γύρισμα του Νάρεϊ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Λοντίγκιν, με τον Δικέφαλο να έχει πολύ καλή ευκαιρία για γκολ στο 17’. Ο Κωνσταντέλιας μπήκε με την μπάλα κάθετα στην περιοχή κι έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και τον Ζίβκοβιτς να σουτάρει ψηλά στη συνέχεια.

Στο επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπερνάρντ έστρωσε για τον Τσέριν που έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα χαμηλά στη γωνία του Κοτάρσκι για το 1-0, βάζοντας «φωτιά» στο ματς και την πρόκριση.

Από το γκολ και μετά στο παιχνίδι κυριάρχησε η ένταση, με τις κίτρινες να πέφτουν βροχή και ο ρυθμός σταδιακά έπεσε. Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μπερνάρντ έβγαλε στην κόντρα τους «πράσινους» κι έσπασε την κατάλληλη στιγμή για τον Σπόραρ ο οποίος πλάσαρε πολύ άστοχα όμως.

Ο Τσέριν του έκοψε τα φτερά
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Μαντσίνι αντί του Τσόκαι, με τον Αργεντινό να κάνει το ντεμπούτο του ενώ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Σβαμπ αντί του Αουγκούστο. Στο 54′ ο Μαντσίνι λίγο έλειψε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση και για να βρούμε την επόμενη αξιόλογη φάση έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά.

Στο 74΄συγκεκριμένα ο Σάνστες με σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Ίνγκασον και από το κόρνερ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τσέριν, για το οποίο χρειάστηκε να δει τη φάση στο VAR ο διαιτητής. Ο Ολιβέιρα το εκτέλεσε, έκανε το 1-1 στο 78′ και τελείωσε ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66’ Σάντσες), Σάρλια, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (80’ Κλέινχεσλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (65’ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες (85’ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (79’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (87’ Τόμας).


 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: