Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Μαρόκο - Πορτογαλία 1-0

Μετά τη, γειτονική στη Μεσόγειο, Ισπανία, το Μαρόκο πέταξε έξω (1-0) και την Πορτογαλία της γειτνίασης στον Ατλαντικό Ωκεανό και έγραψε ιστορία ως η πρώτη αφρικανική ομάδα που προκρίνεται σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
Όταν ένα 24ωρο πριν έχεις ζήσει ένα Κροατία-Βραζιλία και ένα Αργεντινή-Ολλανδία, δύο είναι τα δεδομένα με τα οποία κάθεσαι απέναντι στην τηλεόραση: Πρώτον, τι παραπάνω μπορείς να περιμένεις και, δεύτερον, ποτέ, μα ΠΟΤΕ μην πιστέψεις ότι τελείωσε! Μην κάνεις καν το λάθος να το σκεφτείς… Φαβορί-αουτσάιντερ, πρόκριση-αποκλεισμός, δυνατός-αδύναμος, όλα είναι σχετικά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μερικές φορές ακόμα και οι φανέλες… Λίγο να άργησες να συντονιστείς και θα έβλεπες το «7» στο γήπεδο να φοράει πράσινα και κόκκινα – ορίστε, έβαλε ο Φερνάντο Σάντος τον Κριστιάνο Ρονάλντο βασικό

Αμ, δε! Το σκηνικό ήταν ίδιο. Ο Κριστιάνο στον πάγκο, οι φωτογράφοι στο κατόπι του, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε σόου από την Πορτογαλία στο γήπεδο και τα λουριά έσφιξαν περισσότερο απ’ όσο θα φαντάζονταν. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν σαν φαβορί στον αγωνιστικό χώρο, έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό, αλλά θα έπρεπε να το ξέρουν εξ αρχής: Απέναντι σε μια τόσο καλή άμυνα σαν του Μαρόκου (σ.σ. έστω κι αν έλειπαν δύο βασικά της κομμάτια) και απέναντι στον Μπόνο, χρειαζόταν κάτι παραπάνω από κατοχή και επανάκτηση μπάλας στα δέκα δευτερόλεπτα.

Ειδικά, όταν το Μαρόκο ήταν ανά πάσα στιγμή να απειλήσει με γρήγορη αντεπίθεση ή να απειλήσει από στημένη φάση με τον Γιουσέφ Ελ Νεσιρί να παίρνει όλες τις κεφαλιές μέσα στην περιοχή. Το έκανε στο έκτο λεπτό, το έκανε στο 26ο λεπτό, αστόχησε σε αμφότερες τις περιπτώσεις και δεν εκτέθηκε ο Ντιόγκο Κόστα που είχε λάθος τοποθέτηση. Την τρίτη φορά, όμως, δεν αστόχησε. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ θύμισε λίγο Ρικάρντο σε Χαριστέα, και ο επιθετικός της Σεβίλλης έβαλε μπροστά στο σκορ το Μαρόκο στη συμπλήρωση των 45 λεπτών αγώνα.

Μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, σε εκείνον τον κάποτε ταλαίπωρο χρόνο των καθυστερήσεων, η Πορτογαλία πρόλαβε να ζητήσει ένα πέναλτι, να έχει ένα δοκάρι σε μια εκπληκτική έμπνευση του Μπρούνο Φερνάντεζ, να γλιτώσει το 2-0 σε αντεπίθεση του Μαρόκου και να δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεφυσάει στον πάγκο!



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: