Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Αγγλία - Γαλλία 1-2

Ένα (πέναλτι στα πουλιά) και να… Κέιν: η Αγγλία στρίμωξε την Γαλλία, όμως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές πήραν τη νίκη-πρόκριση (2-1) στα ημιτελικά, καθώς στο 84’ ο captain αστόχησε από τα 11 βήματα και δεν έστειλε το ματς στην παράταση.
Πέναλτι και Αγγλία… πονεμένη ιστορία. Τα Τρία Λιοντάρια δεν ηττήθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία, όμως ήταν μια εκτέλεση από την άσπρη βούλα που τους στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Mundial. 

Ο Κέιν έβαλε το πρώτο αλλά έχασε το δεύτερο και η Γαλλία χάρη στο winner, όπως αποδείχθηκε, του Ζιρού, πήρε το ματς με 2-1 και συνεχίζει στον δρόμο για τη διατήρηση του τίτλου της. Επόμενος αντίπαλος; Το εκπληκτικό και ιστορικό, Μαρόκο, που ελπίζει να πάρει ένα ακόμα τεράστιο σκαλπ.

Μοιρασμένο ήταν το ματς στο πρώτο κομμάτι του, με τις ομάδες να έχουν ίδια κατοχή, όμως η Γαλλία κυκλοφορούσε την μπάλα πολύ πιο μπροστά από την Αγγλία, που μπήκε πιο ‘ψαρωμένη’. Οι Τρικολόρ απείλησαν στο 11’ με την κεφαλιά-ψαράκι του Ζιρού μετά τη σέντρα του Ντεμπελέ που πήγε στον Πίκφορντ και στο 17’ πήραν προβάδισμα. Ο Μπαπέ άντεξε στο ξύλο και κουβάλησε την μπάλα από αριστερά μέχρι λίγο έξω από την περιοχή, ο Γκριεζμάν έστρωσε στον Τσουαμενί και εκείνος με εκπληκτικό δυνατό φαλτσαριστό σουτ τίναξε τα δίχτυα των Τριών Λιονταριών.

Το γκολ της Γαλλίας ξύπνησε την Αγγλία, η οποία μετέφερε άμεσα το ματς στο αντίπαλο μισό πιέζοντας κάθε μπάλα και αναγκάζοντας την αντίπαλο της να περιμένει βαθιά στην άμυνα. Στο 21' το φάουλ του Σο πήγε στον Γιορίς και στο επόμενο λεπτό ο Κέιν μόνος από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, νικήθηκε από τον Γάλλο keeper. Ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν μέσα και στην επόμενη μεγάλη φάση της Αγγλίας, στο 25' όταν έπειτα από λάθος του Ερναντέζ ο Ουπαμεκανό του έκανε παρατεταμένο μαρκάρισμα και φάουλ στο όριο της περιοχής, όμως ο διαιτητής δεν σφύριξε και η φάση δεν γύρισε πίσω αφού κρίθηκε ότι έγινε εκτός.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ συνέχιζε να παίζει ψηλά στο γήπεδο και υπήρχαν στιγμές που είχε ακόμα και 10 παίκτες πάνω από τη σέντρα. Παρά την πίεση όμως, καθαρή φάση δεν βρήκε πέρα από το μακρινό σουτ του Κέιν που έβγαλε ο Γιορίς και η Γαλλία, που δεν είχε πρόβλημα να πάρει μέτρα πίσω και να περιμένει, κράτησε το υπέρ της σκορ όταν οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο. Με την Γαλλία να είναι παθητική και την Αγγλία να παίζει μπροστά. Στο 47' ο Γιορίς έκανε αδιανόητη επέμβαση στην τηλεκατευθυνόμενη ρουκέτα του Μπέλιγχαμ, όμως το γκολ... μύριζε και τελικά έγινε πραγματικότητα στο 54'. Ο Σάκα πήρε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να συγκλίνει όμως ο Τσουαμενί τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή για να δοθεί το καθαρό πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κέιν (1-1) και με 53 έπιασε τον Ρούνεϊ στην κορυφή της αγγλικής λίστας.

Ενα λεπτό μετά, το λάθος στην άμυνα της Αγγλίας λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί ο Ραμπιό αλλά ο Πίκφορντ έσωσε την κατάσταση και στο 56' μετά την τρελή κούρσα του Μπαπέ ο Ντεμπελέ δεν κατάλαβε σε πόσο καλή θέση ήταν για να εκτελέσει. Στο επόμενο διάστημα η ομάδα του Σάουθγκεϊτ ήταν πιο μπροστά και στο 70' η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το φάουλ του Χέντερσον και την κεφαλιά του Μαγκουάιρ. Και αφού δεν το έβαλε η Αγγλία, το έβαλε η Γαλλία. Στο 77' ο Πίκφορντ έβαλε μεγάλο stop στον Ζιρού αλλά στο 78' δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην κεφαλιά του φορ της Μίλαν μετά τη σέντρα του Γκριεζμάν (1-2).

Το φινάλε θα είχε ακόμα περισσότερο πόνο για τους Βρετανούς. Στο 84' πήραν πέναλτι μετά από έλεγχο στο VAR για το μαρκάρισμα του Ερναντέζ στον Μάουντ αλλά ο Χάρι Κέιν δεν έγραψε ιστορία και δεν ισοφάρισε. Ο άσος της Τότεναμ έστειλε την μπάλα ψηλά από τα 11 βήματα δημιουργώντας σοκ στους Αγγλους σε όλο τον κόσμο. Η τελευταία ευκαιρία ήρθε στο 100' με το φάουλ μόλις έξω από την περιοχή, όμως ο Ράσφορντ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το παραθυράκι και η Γαλλία με 2-1 πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: