Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Οι καλύτεροι ρόλοι της Scarlett Johansson στο σινεμά

Από την μπερδεμένη Charlotte στο Lost in Translation μέχρι την αφόρητα σέξι Nola στο Match Point. Μία αναδρομή στις πιο εμβληματικές, κινηματογραφικές ερμηνείες της πιο πληθωρικής ξανθιάς του Χόλιγουντ. 

ριάντα επτά χρόνια πριν, σαν σήμερα, ερχόταν στη ζωή στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ένα από τα πιο λαμπερά πρόσωπα στο Χόλιγουντ σήμερα. Η ηθοποιός με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή και το χαμαιλεοντικό υποκριτικό ταλέντο. Η γυναίκα με το ακομπλεξάριστο sexyness, τις ζουμερές καμπύλες και την ξανθή ομορφιά που παραπέμπει σε σταρ της χρυσής εποχής του αμερικάνικου σινεμά. Η Scarlett Johansson.

«Από παιδί είχα αποφασίσει ποιο θα είναι το επαγγελματικό μου μέλλον. Ήμουν από τότε συνειδητοποιημένη για το τι θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της και πράγματι δεν πρόκειται για λόγια του αέρα. Η Scarlett Johansson ξεκίνησε από τα 9 της χρόνια να παίζει στη μεγάλη οθόνη. Στα 11 κράτησε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο Manny & Lo (1996), λαμβάνοντας υποψηφιότητα για το Independent Spirit Award Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου.

Ευρέως γνωστή όμως έγινε δύο χρόνια αργότερα, όταν συμπρωταγωνίστησε με τον Robert Redford στο δράμα The Horse Whisperer (1998).

Μπορεί η σημερινή γενιά να τη γνωρίζει ως τη Μαύρη Χήρα της Marvel από ταινίες όπως το Iron Man 2, το franchise των Avengers και την πρόσφατη σόλο κινηματογραφική στιγμή της σούπερ ηρωίδας, ωστόσο η Scarlett Johansson έχει πειραματιστεί μες στα χρόνια με ένα ευρύ φάσμα ρόλων, που τη βοήθησε να μην εγκλωβιστεί στην αφόρητα σέξι εικόνα της.

Δεν μπορούσε όμως πάντα να ξεφύγει από αυτήν. Το 2011, ο David Fincher την απέρριψε από το The Girl With The Dragon Tattoo με τη δικαιολογία ότι είναι υπερβολικά σέξι. «Είναι ωραία η λάμψη, αλλά δεν με ενδιαφέρει να είμαι μία ζωή το αντικείμενο του πόθου, γιατί δε διαρκεί για πάντα», είχε εξομολογηθεί η ίδια. Το έχει αποδείξει άλλωστε με αρκετές ερμηνείες της. Κάποιες από αυτές ακολουθούν παρακάτω.

10 εμβληματικοί ρόλοι από τη φιλμογραφία της Scarlett Johansson

Κάνουμε μία αναδρομή στην 27χρονη πορεία της Scarlett Johansson στο σινεμά, καταγράφοντας τις καλύτερες ερμηνείες της. 

Rebecca – Ghost World (2001)

Στην καλτ μαύρη κωμική ταινία του Terry Zwigoff, η Johansson υποδύεται την Rebecca, τη μία από τις δύο απόφοιτες Λυκείου και κολλητές που προσπαθούν να βρουν το δικό τους δρόμο ως ενήλικες. Στα 17 της χρόνια παραδίδει μία γεμάτη αυτοπεποίθηση ερμηνεία στο πλευρό της απολαυστικά weirdo Thora Birch. 

Griet – Girl with a Pearl Earring  (2003)

Στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Tracy Chevalier, ενσαρκώνει μία νεαρή υπηρέτρια τον 17ο αιώνα, την Griet, που εργάζεται στην οικία του Ολλανδού ζωγράφου Johannes Vermeer και ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του πίνακα Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι. Η ευθραυστότητά της αιχμαλωτίζει την οθόνη.  

Charlotte – Lost in Translation (2003)

Χωρίς υπερβολή, το 2003 ήταν η breakthrough χρονιά της Scarlett Johansson. Εκτός από το Girl with a Pearl Earring, πρωταγωνίστησε και στο Lost in Translation της Sofia Coppola, δημιουργώντας με τον Bill Murray ένα από τα πιο ταιριαστά αταίριαστα ντουέτα στο σύγχρονο σινεμά. Για την ερμηνεία της στον ρόλο της μπερδεμένης νιόπαντρης νεαρής Charlotte κέρδισε το βραβείο BAFTA Καλύτερης Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Purslane – A Love Song for Bobby Long (2004)

Ένα χρόνο μετά, ήρθε μία ακόμα υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου με αφορμή την ερμηνεία της στο ψυχολογικό μελόδραμα της Shainee Gabel. Υποδύεται μία 20χρονη που όταν μαθαίνει ότι η μητέρα της, με την οποία δεν έχουν σχέσεις, πέθανε, ταξιδεύει στον ζεστό Νότο, αναζητώντας τι ακριβώς της συνέβη.

Nola – Match Point (2005)

Στην πρώτη της συνεργασία με τον Woody Allen, η Scarlett Johansson παίζει τη Nola, μία αισθησιακή νεαρή που γίνεται η πέτρα του σκανδάλου, το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του Jonathan Rhys Meyers. Η σεξουαλικότητά της αναδύεται σε όλο της το μεγαλείο. Το υγρό της βλέμμα ωστόσο είναι εκείνο που καθηλώνει.  

Cristina – Vicky Cristina Barcelona (2008)

Ξανά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Allen, αυτή τη φορά, η ScarJo δεν είναι το τρίτο πρόσωπο – τον συγκεκριμένο ρόλο αναλαμβάνει η Penelope Cruz-, αλλά η Cristina που ερωτεύεται μαζί με τη φίλη της, Vicky τον “Juan Antonio Gonzalo” Javier Bardem. Η ερμηνεία της είναι άλλοτε γλυκιά και τρυφερή και άλλοτε αυθόρμητα ατίθαση, καταφέρνοντας να τιθασεύσει τον πηγαίο αισθησιασμό της.

Samantha – Her (2013)

Και ποιος δεν ερωτεύτηκε -εκτός από τον Joaquin Phoenix- τη φωνή της Scarlett Johansson στο τρυφερό, μελαγχολικό Her του Spike Jonze. Κρατά τον ρόλο της Samantha, ενός τεχνητής νοημοσύνης λειτουργικού συστήματος και καταφέρνει να παραδώσει μία ερμηνεία με βάθος, που αν και είναι αόρατη στην οθόνη.

The Female – Under the Skin (2014)

Την ίδια χρονιάη Scarlett ερμήνευσε έναν ακόμα απόκοσμο ρόλο. Μετά την AI ηρωίδα της στο Her, ενσαρκώνει στο Under the Skin μία μυστηριώδη γυναίκα με εξωγήινη υπόσταση. Ίσως, η πιο τολμηρή της ερμηνεία, ακομπλεξάριστη και καθηλωτική. Δεν φοβάται να σταθεί στην κάμερα ολόγυμνη, ακόμα και να επιδοθεί σε στοματικό έρωτα. «Κοιτάς τον εαυτό σου γυμνό και πιστεύεις ότι κάποιος θα το βγάλει φωτογραφία. Πρέπει να υπολογίσεις το ρίσκο που παίρνεις, μήπως είναι χωρίς λόγο; Είναι ένα πλάνο χωρίς λόγο ή είναι ένα σημαντικό κομμάτι, στο “ταξίδι” του ρόλου για ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του. Δεν είμαι προκλητική σαν άτομο. Δεν είναι ότι ζω για να φωτογραφίζομαι ή τίποτα τέτοιο», είχε δηλώσει μετά την πρεμιέρα της ταινίας. 

Rosie – Jojo Rabbit (2019)

Μετά το 2003η πιο συγκλονιστική ερμηνευτικά χρονιά της Scarlett Johansson ήταν το 2019. Καθόλου τυχαία δεν κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου. Η μία εξ αυτών ήταν για την ερμηνεία της ως η προοδευτική μητέρα του μικρού Jojo, η οποία κρύβει μία νεαρή Εβραία από τους Ναζί στην αμφιλεγόμενη σάτιρα του Taika Waititi.

Nicole – Marriage Story (2019)

 

Την υποψηφιότητα για τον Α’ Γυναικείο Ρόλοκέρδισε η Johansson για το Marriage Story του Noah Baumbach και τον αυθεντικό τρόπο που προσέγγισε τη Nicole, μία γυναίκα που παίρνει διαζύγιο από τον έρωτα της ζωής της, τον Adam Driver, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα γιο. Η σκηνή με τους δυο τους να τσακώνονται συγκλονίζει για τον ρεαλισμό της και η ίδια η Scarlett για τη δυναμική της ερμηνεία, ακόμα και στις πιο εύθραυστες στιγμές. 




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: