Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Γιατί πολλοί δυσκολεύονται να πάνε σε ψυχολόγο;

Όταν προκύπτει κάποιο σωματικό πρόβλημα ή ασθένεια, κανείς δεν διστάζει να πάει στον γιατρό. Αν τα δόντια σας πονάνε, θα πάτε στον οδοντίατρο, ενώ, αν θέλετε καλύτερη σωματική υγεία και ευεξία, θα επισκεφθείτε έναν διατροφολόγο. 

Τα τελευταία χρόνια, επίσης, όλο και περισσότεροι αφιερώνουν τον χρόνο και τα χρήματα, ώστε να βελτιώσουν τη σωματική τους κατάσταση και εμφάνιση, πηγαίνοντας σε γυμναστήρια. Γιατί κάποιοι δυσκολεύονται, όμως, να κάνουν το ίδιο και για την ψυχική τους υγεία; Γιατί είναι τόσο δύσκολη η απόφαση να πας σε ψυχολόγο;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από εμάς αντιμετωπίζουν κάποια συναισθηματική δυσφορία, χωρίς να γνωρίζουν από που προέρχεται και πως μπορούν να το βελτιώσουν. Γνωρίζουν ότι οι ψυχολόγοι υπάρχουν, αλλά δεν είναι σίγουροι για το τι πρόκειται να συμβεί, αν πάνε. Άλλοι, πάλι, γνωρίζουν τα ευεργετικά οφέλη της ψυχοθεραπείας, αλλά εξακολουθούν να μη θέλουν να επωφεληθούν από αυτήν. Ποιοι είναι οι λόγοι που εμποδίζουν τους περισσότερους ανθρώπους να μάθουν για τον εσωτερικό τους κόσμο; Το θεωρούν ακόμη ταμπού; Ας δούμε.

Σήμερα, η αντίληψη που έχει ο κόσμος για τον ψυχολόγο είναι πολύ πιο ανοιχτός και διαφορετικός απ’ ότι παλιότερα. Σίγουρα, οι άνθρωποι είναι περισσότερο ανοιχτόμυαλοι στην ιδέα του να αναζητήσει κάποιος ψυχοθεραπεία. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη ένα μικρό στίγμα στον όρο και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θεωρεί ότι μόνο «τρελοί άνθρωποι» πηγαίνουν σε ψυχολόγο. Στα μάτια τους, μόνο όσοι έχουν ψυχικές ασθένειες, επισκέπτονται ψυχολόγους.

Έτσι, πολλοί, ενώ νιώθουν ότι χρειάζονται βοήθεια, αρνούνται, πεισματικά, να κάνουν ψυχοθεραπεία, καθώς φοβούνται ότι οι άλλοι θα τους κρίνουν. Το να πάνε σε ψυχολόγο σημαίνει, αυτόματα, ότι παραδέχονται πως κάτι δεν πάει καλά μέσα τους και ότι έχουν υποστεί κάποια «ζημιά», το οποίο τους κάνει να ντρέπονται. 

Στην πραγματικότητα, όμως, η ψυχοθεραπεία είναι ένα εργαλείο που σας βοηθάει, σημαντικά, να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να διαχειριστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Για αυτόν τον λόγο, είναι εξαιρετικά χρήσιμη και ευεργετική για όλους. Επιπλέον, μπορεί να σας διδάξει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά και να επιτυγχάνετε μεγαλύτερη ισορροπία και εσωτερική ευεξία. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποια βαριά ψυχική ασθένεια για να αναζητήσετε ψυχολόγο. Ακόμα και αν θέλετε κάποιον να μιλήσετε, ώστε να ανακουφίζεστε από το άγχος της καθημερινότητας, είναι πολύ σημαντικό. Όσοι έχουν το θάρρος να αναπτυχθούν σε προσωπικό επίπεδο με τη βοήθεια ενός επαγγελματία θα πρέπει να είναι περήφανοι.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: