Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Έτσι δε θα μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα

Δεν είναι μόνο το λεμόνι που σώζει μια υπέροχη φρουτοσαλάτα

Πιθανότατα να έχετε ακούσει ότι μερικές σταγόνες λεμονιού μπορούν να κρατήσουν τις φέτες μήλου φρέσκιες και λαχταριστές στην όψη.

Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα πετυχαίνουμε και με έναν δεύτερο τρόπο, εξίσου απλό, χωρίς επίδραση ωστόσο στη γεύση των φρούτων: αναμειγνύουμε 1 μέρος μέλι σε 2 μέρη νερού.

Γιατί τόσο το λεμόνι όσο και το μέλι αποτρέπουν τα κομμένα φρούτα από το μαύρισμα;

Το κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C του λεμονιού, αλλά και ένα πεπτίδιο στο μέλι, επιβραδύνουν την οξείδωση, τη φυσική διαδικασία που προκαλεί τον αποχρωματισμό των φρούτων.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: