Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

2 Πρακτικές συμβουλές για να νικήσετε την κυτταρίτιδα

Δεν υπάρχει θαυματουργή θεραπεία, όμως υπάρχουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να νικήσετε την κυτταρίτιδα 
Δεν είναι μόνο οι παχουλές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας στους γλουτούς, μηρούς, οπίσθια και στην κοιλιά. Βλέπουμε νέες, αδύνατες γυναίκες να υποφέρουν επίσης. Δεν υπάρχει θαυματουργή θεραπεία, όμως υπάρχουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να νικήσετε την κυτταρίτιδα

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για συσσώρευση λίπους, υγρών και τοξινών που έχουν εγκλωβιστεί στο σκληρό πλέγμα που σχηματίζεται από την ελαστίνη και τις ίνες κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αυτό είναι που δίνει στο δέρμα των περιοχών που έχουν κυτταρίτιδα την όψη φλούδας πορτοκαλιού και τείνουν να έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία στην αφή, επειδή η κυκλοφορία του αίματος παρεμποδίζεται και το λεμφικό σύστημα που ευθύνεται για την απομάκρυνση των τοξινών δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Πως θα καταλάβεις αν έχεις κυτταρίτιδα

Προσπαθήστε να ζουλίζετε με τον αντίχειρα και το δείκτη το δέρμα στο πάνω μέρος του μηρού σας. Εάν η σάρκα δείχνει γεμάτη σβόλους και εξογκώματα τότε έχετε κυτταρίτιδα, αν οι περιοχές αυτές δείχνουν πιο λευκές και πιο κρύες στην αφή από άλλες των ποδιών σας.

Συνήθη αίτια για την δημιουργία της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα προκαλείται ή επιδεινώνεται από τα παρακάτω αίτια: Λόγοι κληρονομικοί, εάν η μητέρα σας έχει κυτταρίτιδα, τότε θα έχετε και εσείς. Ορμόνες, όπως το αντισυλληπτικό χάπι μπορούν να συνεισφέρουν στην εμφάνισή της.

Ένας κακός τρόπος διατροφής γεμάτος τοξίνες υποβάλλει το σώμα σας σε μεγάλη πίεση. Επίσης μια ανθυγιεινή, χαμηλή σε περιεκτικότητα ινών και ψηλή σε λιπαρά δίαιτα σημαίνει ότι το πεπτικό σύστημα του σώματος δεν μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά.

Το άγχος σε συνδυασμό με την έλλειψη γυμναστικής κάνουν το σώμα χαλαρό και επιβραδύνουν την κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού συστήματος. Ακολουθήστε το συνετό τρόπο
Υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κυτταρίτιδας, εάν θέλετε να το λύσετε πραγματικά, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω τρία βήματα, συνδυαστικά:

Ακολουθήστε τακτικές που θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος

  • Δίαιτα
  • Γυμναστική

1.Αυξήστε την κυκλοφορία του αίματος

Τρόποι για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού συστήματος. Σιγουρευτείτε ότι τους ακολουθείτε καθημερινά τουλάχιστον για πέντε λεπτά.

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό γάντι για μασάζ ή ένα σκληρό γάντι από κοκκοφοίνικα για να τονώσετε την κυκλοφορία στο δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για το σώμα τρίβοντας αυτές τις περιοχές που έχουν ανάγκη με αργές, κυκλικές κινήσεις και με φορά προς την καρδιά.

Χρησιμοποιήστε μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας. Οι κρέμες αυτές περιέχουν συνήθως φυσικά συστατικά. Ωστόσο μπορείτε να διπλασιάσετε τη δράση τους, κάνοντας ταυτόχρονα μασάζ με τα δάχτυλά σας.

Ορισμένες κρέμες κατά της κυτταρίτιδας διατίθενται στην αγορά μαζί με το γάντι τους.Ορισμένες γυναίκες διαπιστώνουν ότι η αρωματοθεραπεία βοηθά στην επίλυση του προβλήματος της κυτταρίτιδας. Στην αγορά θα βρείτε πολλά προϊόντα με αιθέρια έλαια.

2.Κάντε μια δίαιτα αποτοξίνωσης

Για να αποτοξινώσετε το σώμα σας πρέπει να ακολουθήσετε μια υγιεινή δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Μια δίαιτα που να περιλαμβάνει πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι αν πρέπει να χάσετε ορισμένα περιττά κιλά τότε ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες θα χάσετε ταυτόχρονα και βάρος. Τρώτε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρέσκα φρούτα και λαχανικά την ημέρα.

Ελαττώστε την ποσότητα του λίπους που τρώτε. Παραδείγματος χάριν τρώτε καλύτερα ψητά παρά τηγανητά φαγητά και μην τρώτε το λίπος του κρέατος.

Το νερό καθαρίζει τον οργανισμό και απομακρύνει τις τοξίνες από τα κύτταρα του σώματος. Πίνετε λοιπόν τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα.

Εγκαταλείψτε το τσάι και τον καφέ, αντικαθιστώντας τα με αφεψήματα και με καφέ χωρίς καφεΐνη. Πιέστε φρέσκους χυμούς φρούτων αντί για αεριούχους.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!


ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: