Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ζεστή πουτίγκα λεμονιού


Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πουτίγκα λεμονιού. Απολαύστε τη ως επιδόρπιο, ζεστή, γαρνιρισμένη με ζάχαρη άχνη ή κρέμα γάλακτος ή με το καφέ σας με παγωτό λεμόνι.
Υλικά
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λεμονιού το ξύσμα
100 ml χυμό λεμονιού
3 αυγά [χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια]
50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
250 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ζάχαρη άχνη και κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Γεμίζετε ένα μεγάλο ταψί κατά τα 3/4 με νερό και το βάζετε στο φούρνο να κάψει μέχρι να φτιάξετε το γλυκό σας.

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, του κρόκους των αυγών, το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Γεμίζετε ένα μεγάλο ταψί μέχρι τη μέση με ζεστό νερό.Γεμίζετε ένα μεγάλο ταψί μέχρι τη μέση με ζεστό νερό.

Σε άλλο καθαρό μπολ χτυπάτε με καθαρό και στεγνό μίξερ τα ασπράδια αυγά σε μια πολύ πηχτή μαρέγκα. Αφήνετε το μίξερ ρίχνετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα κρόκων-αλευριού και ανακατεύετε με μια μαρίζ, απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και το τοποθετείτε στο φούρνο, μέσα στο ταψί με το καυτό νερό. Ψήστε το για 45-50 λ. Σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, περιχυμένο [προαιρετικά] με κρέμα γάλακτος.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: