Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Πόσα χιλιόμετρα είναι το Σινικό Τείχος;

Το Σινικό Τείχος θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά παγκόσμια μνημεία.
Ακριβώς όπως ένας γιγάντιος δράκος, «πετάει» πάνω από ερήμους, λιβάδια, βουνά και οροπέδια καλύπτοντας μια έκταση 21.196 χλμ. από ανατολικά προς δυτικά της Κίνας.

Αποτελείται από πραγματικό τείχος, τάφρο και φυσικές οχυρώσεις, όπως λόφοι και ποταμοί, και έχει καταγραφεί ως το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.

Αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα είναι κινεζικό οχυρωματικό έργο, που κατασκευάστηκε προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φυλών. Η κατασκευή του ξεκίνησε σταδιακά από τον 7ο αι. π.Χ., αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία Μινγκ (τέλη του 14ου αι. με αρχές του 17ου αι. μ.Χ.).

Από το 1987 το Σινικό Τείχος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα, παρά τις φθορές που έχει υποστεί (μερικά από τα τμήματά του είναι ερείπια ή έχουν εξαφανιστεί), εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ελκυστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο λόγω της αρχιτεκτονικής δομής του και της ιστορικής σημασίας του.




ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: