Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Χαμογέλα! Οι άνθρωποι που χαμογελούν πολύ, ζουν καλύτερα!

Λενε ότι το χαμόγελο, προηγείται της γλώσσας. Μάλλον γιατί τα συναισθήματα και δη αυτά της χαράς, προηγούνται των λέξεων. Όλοι χαμογελάμε. Ακόμα και τα ζώα! Κι ελπίζω να χαμογελάς πολύ. Όσο περισσότερο γίνεται. Ό,τι δυσκολίες και να έχεις να αντιμετωπίσεις στην καθημερινότητά σου. Και ξέρω πως πλέον αυτές είναι πολλές!
Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο! Γι’ αυτό να γελάς πολύ. Να γελάς με την καρδιά σου! Γιατί και η επιστήμη το λέει, ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν πολύ είναι πιο υγιείς κι ευτυχισμένοι. Ζουν περισσότερο και καλύτερα! Κι αυτό γιατί:


1. Το γέλιο νικάει το άγχος και το στρες. Και ξέρεις πλέον ότι η ζωή μας είναι γεμάτη άγχος. Εσύ όμως να γελάς, όσα κι αν είναι τα προβλήματα. Γιατί σύμφωνα με έρευνες το γέλιο δε μειώνει απλά το άγχος, αλλά βοηθάει να νικήσεις πολλά περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα υγείας, όπως τον καρκίνο και τον HIV.

2. Το γέλιο νικάει το φόβο και την ανασφάλεια. Η ψυχική υγεία διαταράσσεται σημαντικά από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Οι άνθρωποι όμως που βρίσκουν λόγους να γελούν, έχουν σημαντικό πλεονέκτημα και σε αυτό, σε σύγκριση με εκείνους που δύσκολα σκάνε ένα χαμόγελο. Το γέλιο παράγει ντοπαμίνη, σεροτονίνη και ενδορφίνες, ορμόνες που συντελούν στην καλή διάθεση και διώχνουν τα αρνητικά συναισθήματα μακριά.

3. Βοηθάει την υγεία του αναπνευστικού και αναζωογονεί τον οργανισμό. Κι αυτό γιατί το γέλιο γεμίζει τα πνευμόνια με φρέσκο αέρα κι αυτό σε βοηθάει να αναπνέεις πιο βαθιά. Οι άνθρωποι που γελούν πολύ, παίρνουν περισσότερο οξυγόνο, αυξάνονται οι χτύποι της καρδιάς τους κι αυτό αναζωογονεί όλο τους το σώμα. Αυτό συμβάινει κάθε φορά που γελάς!

4. Το γέλιο μειώνει τις πιθανότητες της καρδιακής νοσου. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του γέλιου και της υγείας της καρδιάς. Το γέλιο βοηθάει στην καλή λειτουργία και κυκλοφορία του αίιματος και αυτό συνεπάγεται δυνατή και υγιή καρδιά.

5. Ανακουφίζει από τον πόνο. Οι άνθρωποι που γελούν με την καρδιά τους δε χρειάζονται μορφίνη και τέτοιου είδους αναλγητικά για τον πόνο. Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο εκείνοι που δε γελούν συχνά. Κι αυτό γιατί τη στιγμή που γελάς ελευθερώνονται στον οργανισμό σου οι ορμόνες που δημιουργούν καλή διάθεση και θετικά συναισθήματα. Αυτές,όχι απλά καταπολεμούν το άγχος και το θυμό, αλλά ανακουφίζουν και τον πόνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αρκετοί άνθρωποι καταφεύγουν σε συνεδρίες γέλιου, ώστε να ανακουφίσουν το μυαλό και το κορμί τους από τον πόνο και τα αρνητικά συναισθήματα.

6. Οι άνθρωποι που γελούν πολύ είναι λιγότερο βίαιοι και επιθετικοί. Το γέλιο σκοτώνει το θυμό και τα νεύρα και χαλαρώνει το κορμί σου. Αυτή η αλλαγή που συμβαίνει στον οργανισμό σου όταν γελάς, διαρκεί περίπου 45 δευτερόλεπτα. Κι αυτά τα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να σε μεταφέρουν σε μια άλλη ψυχολογία, θετική κι ευχάριστη.

7. Το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Οι ορμόνες του στρες μειώνονται και αυξάνεται η ποσότητα οξυγόνου στον οργανισμό σου. Όσοι γελούν πολύ, έχουν καλή υγεία!

8. Με το γέλιο, χάνεις θερμίδες! Όλο το κορμί σου συμμετέχει στη διαδικασία του γέλιου. Οι ώμοι σου κουνιούνται, οι κοιλιακοί σου πάλλονται και με τον τρόπο αυτό καις θερμίδες! Γι’ αυτό γέλα πολύ! Και έντονα!

9. Το γέλιο σε κάνει νεότερη. Κι αυτό γιατί όταν γελάς το δέρμα σου φωτίζεται και αποκτά μια λάμψη, που εκτός από ομορφότερη και πιο γλυκιά, σε κάνει να δείχνεις και πιο νέα και φρέσκια. Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες που γελούν πολύ και οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που τις κάνουν να γελάνε. Το χαμόγελο είναι το ομορφότερο κόσμημα για το πρόσωπό σου. Γι’ αυτό μοίραζε χαμόγελα! Παντού.

10. Οι άνθρωποι που χαμογελούν έχουν δυνατές και αληθινές σχέσεις. Έχουν αληθινούς φίλους και καλή ερωτική ζωή με τον σύντροφό τους. Σπάνια είναι μόνοι τους, γιατί η μοναξιά δεν τους ταιριάζει. Κι αυτό γιατί το γέλιο δυναμώνει τις σχέσεις με τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Και ποιος δε λατρεύει και δεν προτιμά έναν άνθρωπο χαρούμενο και θετικό;

Η ζωή γίνεται πολύ ομορφότερη όταν μοιράζουμε χαμόγελα! Γι’ αυτό χαμογέλα πολύ και κάνε και τους γύρω σου να χαμογελούν! Γιατί στο κάτω- κάτω, ένα χαμόγελο δεν κοστίζει τίποτα, έχει όμως τεράστια αξία και σημασία για εσένα και γι’ αυτόν που το προσφέρεις!








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: