Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Με… άδεια αντί χρημάτων θα «πληρώνονται» οι υπερωρίες



Παρεμβάσεις στο εργασιακό τοπίο που προμηνύουν μια σκληρή αντιπαράθεση με τα συνδικάτα και τα κόμματα της Αριστεράς ετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία τον επόμενο μήνα θα δώσει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που θα κινείται στους άξονες της περίφημης έκθεσης Πισσαρίδη.

Μερικές από τις παρεμβάσεις, όπως αποκάλυψαν «Τα Νέα» της Πέμπτης, είναι η αλλαγή στο καθεστώς των υπερωριών, ενώ προβλέπονται και μεταρρυθμίσεις στον συνδικαλιστικό νόμο (βλ. ηλεκτρονική ψηφοφορία των εργαζομένων για τις απεργίες).

Στόχος του υπουργείου, αναφέρει το ρεπορτάζ του Ηλία Γεωργάκη, είναι να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις μεγαλύτερη ευελιξία στην υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων τους.

Επισήμως αυτή η παρέμβαση περιγράφεται ως «προσαρμογή του χρόνου εργασίας στις ανάγκες του εργαζομένου και της επιχείρησης» –το αν θα συμβεί το πρώτο, είναι πάντα ένα ζητούμενο στην ελληνική αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», θα δίνεται η δυνατότητα, τόσο στον εργοδότη όσο και στον εργαζόμενο, να… συμφωνούν την «κάλυψη» της υπέρβασης του χρόνου απασχόλησης μιας ημέρας με αντίστοιχη μείωση του χρόνου εργασίας σε άλλη ημέρα, με ρεπό ή πρόσθετη άδεια, κατόπιν αιτήματος του εργαζομένου ή του εργοδότη, που ο αντισυμβαλλόμενος μπορεί να αρνηθεί μόνο για σοβαρό λόγο.

SHARE THIS

0 σχόλια: