Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κρίση ηλικίας στα 30: Mήπως φοβάσαι ότι θα μείνεις στο… ράφι;

Στα θετικά της εποχής μας είναι σίγουρα η… μετατόπιση των δεκαετιών έτσι ώστε να μπορούμε με ευκολία να λέμε πια ότι τα 50 είναι τα νέα 40, τα 40 τα νέα 30. Τα 30 όμως;
Ενώ κάποτε μιλούσαμε για την ηλικιακή κρίση των 40, τώρα την έχουμε μετατοπίσει στα 30, ειδικότερα στα γυναικεία 30, αφού ως γνωστόν οι γυναίκες εκ φύσεως έχουν την τάση να βιώνουν πιο έντονα τις βιολογικές τους αλλαγές. 

 Aν έπρεπε να σκεφτώ ένα λόγο για να το εξηγήσω όλο αυτό – και γι’αυτό να μπω στη θέση σου, που ζεις με τα άγχη από τα οποία προσωπικά έχω απομακρυνθεί ζώντας πια κοντά στα πρώτα μου -ήντα-, που είναι τα νέα 40 κι άντε να βγάλεις άκρη -, καταλήγω στο ότι δε χρειάζεται απλώς να το εξηγήσω. 

Δε βλέπω το λόγο να αναλύσουμε γιατί να περνάει μια κοπέλα κρίση στα στα 30, που είναι μια περίοδος που νιώθει μικρή για να παντρευτεί, μεγάλη για να αλλάξει επαγγελματική πορεία, μικρή για να αλλάζει σχέση κάθε τόσο, μεγάλη για να ξενυχτάει μέχρι το πρωί και άλλα τέτοια που διαβάζω και ακούω γύρω μου συχνά. 

Προς τι τόση σύγχυση; 

Δε θα σχολιάσω δε αυτό που ακούω «είμαι ήδη στη μέση της ζωής μου κι έχω άλλα 30 χρόνια για να τα προλάβω όλα»! 

Γυναίκες στα 50 τους στις μέρες μας χωρίζουν μετά από πολυετείς γάμους και συνεχίζουν μόνες ή βρίσκουν νέο σύντροφο να μοιραστούν τη ζωή τους και άλλες στήνουν την πρώτη τους επιχειρηματική δραστηριότητα που ονειρεύονταν χρόνια! 

 Πάρε μια ανάσα και σκέψου ψύχραιμα αν είναι υπαρκτοί οι λόγοι που σε κάνουν να αγχώνεσαι τόσο και ειδικά με τα της προσωπικής σου ζωής. Ω, ναι, το ξέρω, μην το αρνείσαι, αυτός είναι ο τομέας που σε μπερδεύει περισσότερο, είμαι σίγουρη ότι γύρω από αυτόν περιστρέφονται όλες οι φοβίες σου. 

Δες λοιπόν τη λίστα με κάποιες από αυτές και μάθε γιατί θα πρέπει να πάψουν να σε απασχολούν.

 «Γεροντοκόρη; Ράφι;» 

Υπάρχουν ακόμη αυτές οι λέξεις; Δε νομίζω, κι αν τις ακούς είναι είτε γιατί μόνη σου τις αναπαράγεις μεταξύ σοβαρού και αστείου με τις φίλες σου είτε γιατί μπορεί να τις ακούς από γνωστούς ή συγγενείς με τους οποίους σε χωρίζουν σίγουρα πολλές δεκαετίες (και επίτρεψέ μου να αναρωτηθώ και για το τι μπορεί να σας ενώνει πια, για να σε νοιάζει τόσο πολύ τι λένε). 

Αυτή μάλλον είναι μια «ρετσινιά» που επιτρέπεις εσύ, ίσως επειδή νιώθεις άβολα που κάποιοι, αν όχι οι περισσότεροι από τους φίλους σου, έχουν παντρευτεί ή έχουν και παιδιά. 

 «Αν χωρίσω τώρα, μήπως μείνω μόνη για πάντα;»

 Ναι, έκανες σχέση και χώρισες και μετά έκανες άλλη και τώρα για πολλοστή ίσως φορά νιώθεις ότι είσαι με τον ακατάλληλο Νο… – δεν έχει σημασία. 

Αν δε σε καλύπτει η σχέση σου και δεν είσαι χαρούμενη, ναι, να χωρίσεις. Μην αφήνεις την αγωνία του «μετά» να σου κλέψει το «τώρα» σου και να σε παγιδεύσει σε μια σύμβαση από την οποία θα είναι πολύ δυσκολότερο να βγεις αν την παρατείνεις. 

 «Πότε θα γίνω μάνα;» 

Όταν θα είσαι έτοιμη. Κι όταν θα έχεις τον κατάλληλο σύντροφο δίπλα σου. Ή, κι αν δεν τον έχεις, ακόμα και μόνη σου. 

Με φυσικό τρόπο. Με τεχνητό. Με παρένθετη μητέρα. Υιοθετώντας. Έχεις καταλάβει ότι ζεις στην εποχή των επιλογών; Στην εποχή που η επιστήμη κάνει θαύματα και σου δίνει τις λύσεις σχεδόν για κάθε περίπτωση; 

Γιατί αγχώνεσαι λοιπόν; Ειδικά αυτός ο ρόλος προϋποθέτει ηρεμία, συνείδηση και ωριμότητα και δεν έχεις κανένα λόγο να βιαστείς. Επίσης, δε γράφει πουθενά ότι «πρέπει» υποχρεωτικά να γίνεις μάνα. Έχεις την προσωπική σου αξία έτσι κι αλλιώς. 

 «Η νονά μου θέλει να μου γνωρίσει το γιο της ξαδέλφης της!» 

Αυτό δεν είναι κακό, πίστεψέ με. Αν το δεις με λίγο χιούμορ, μπορεί να δεχτείς και να περάσεις πολύ ωραία στο σπίτι της νονάς με αφορμή αυτή τη γνωριμία. Σκέψου δε ότι τις ίδιες ανησυχίες και φοβίες μπορεί να έχει και η άλλη πλευρά, οπότε γιατί να χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τον επόμενο ενδιαφέροντα άνδρα της ζωής σου; Λοιπόν, για πες μου, έχεις πραγματικά ακόμα λόγο να αγχώνεσαι; Σου δίνω ραντεβού μετά από 1-2 δεκαετίες για να το ξανασυζητήσουμε… 

🙂 Με πληροφορίες από shape- δρ Νάνσυ Μαλλέρου, coach, oμιλήτρια, συγγραφέας, Founder & CEO Life Clinic Group. 


 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: