Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Καλοκαιρινά λάθη και πώς θα επανορθώσουμε!

Ηλιακά εγκαύματα, «άγρια» πέλματα, ξηρές άκρες ή άτονες μπούκλες στα μαλλιά είναι μόνο μερικά από τα ατυχή ραντεβού μας τους μήνες του καλοκαιριού. Για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα σε βάθος και να απολαύσουμε τις διακοπές μας πανέμορφες και απαλλαγμένες από όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, ο οδηγός που ακολουθεί είναι θησαυρός!
1. Καταπολεμάμε την αύξηση της λιπαρότητας
Η αύξηση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τον ιδρώτα και τα φυσικά έλαια του δέρματος ενισχύουν την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα μας. Τι κάνουμε;
* Χρησιμοποιούμε συχνά τα ειδικά χαρτομάντιλα που απορροφούν τη λιπαρότητα.
* Περνάμε στο πρόσωπό μας εξειδικευμένες βάσεις που ελέγχουν τις εκκρίσεις και χαρίζουν δροσιά.
* Κάνουμε μάσκα με βάση τον άργιλο, γνωστό για τις απορροφητικές του ιδιότητες.
* Μια λοσιόν με σαλικυλικό οξύ μειώνει τα επίπεδα λιπαρότητας και προσφέρει φρεσκάδα.

2. Λέμε αντίο στα ηλιακά εγκαύματα
Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να ταλαιπωρήσουν το δέρμα μας. Ειδικά εάν φοράμε το αντιηλιακό μας το πρωί, δεν σημαίνει πως θα έχουμε προστασία μέχρι και το μεσημέρι! Τι κάνουμε;
* Επιλέγουμε οι δείκτες του αντιηλιακού προϊόντος να είναι πάνω από SPF30. Όση αντοχή και να έχει το δέρμα μας στον ήλιο, οπωσδήποτε μετά από περίπου 10 λεπτά χωρίς προστασία θα υποφέρει!
* Ανανεώνουμε τη χρήση του αντιηλιακού μας τουλάχιστον κάθε δύο ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι και σαφέστατα, όταν έχουμε ιδρώσει.
* Φοράμε πάντα γυαλιά ηλίου και καπέλο, φροντίζοντας τις ώρες της μεγάλης ηλιοφάνειας να βρισκόμαστε υπό σκιάν!

3. Κρατάμε την εφίδρωση μακριά
Ακόμα και μετά τη χρήση του αποσμητικού, μπορεί να έχουμε την αίσθηση πως «κολλάμε». Και σε αρκετές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αισθανόμαστε πως η δράση του έχει πάει περίπατο… Οπότε;
* Καθημερινά στο ντους χρησιμοποιούμε ένα φυσικό λείφι, ώστε να δημιουργούμε ελαφριά απολέπιση και έτσι να διατηρούμε τους πόρους του δέρματος ανοιχτούς.
* Όταν το δέρμα μας είναι καθαρό και στεγνό, ένα πέρασμα με αρωματική πούδρα σώματος ή ταλκ, μας κρατάει περισσότερο δροσερές.
* Τα υγρά μαντηλάκια είναι μια πολύ καλή πρόταση αναζωογόνησης οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

4. Δεν αφήνουμε το άι-λάινερ να τρέξει ούτε χιλιοστό από τα μάτια μας!
Κι όμως! Το υπέροχο γατίσιο βλέμμα μας μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία, όταν το άι-λάινερ αρχίζει να κυλά… Πώς θα προστατέψουμε το βλέμμα μας;
* Χρησιμοποιούμε σε όλο το βλέφαρο, πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ, λίγη από τη βάση μακιγιάζ.
* Αφού ζωγραφίσουμε το περίγραμμα των ματιών μας με το άι-λάινερ, απλά περνάμε από πάνω λίγη σκιά με το ειδικό πινελάκι. Όπως ακριβώς, το μέικ-απ σταθεροποιείται με το τελείωμα της πούδρας, έτσι και το άι-λάινερ μένει στη θέση του λόγω της σκιάς.

5. Απομακρύνουμε τα σπυράκια από το σώμα μας
Όπως ήδη αναφέραμε οι συνθήκες ευνοούν την αύξηση της λιπαρότητας. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο πρόσωπο! Όταν εμφανίζονται ανεπιθύμητα σπυράκια στην πλάτη και στο ντεκολτέ, τότε…
* Κάνουμε συχνά ντους και ειδικά μετά από σωματική άσκηση.
* Η απολέπιση «ξεμπλοκάρει» τους φραγμένους πόρους του δέρματος.
* Αλλάζουμε αμέσως τα ρούχα μας, εάν έχουμε ιδρώσει προτιμώντας τα υφάσματα από φυσικές ίνες.
* Ένα αφροντούς ή λοσιόν με σαλικυλικό οξύ βοηθάει να απαλλαγούμε όσο το δυνατόν συντομότερα.

6. Ποτέ πια «άγρια» πέλματα!
Μπορεί τα πόδια μας να μας ευγνωμονούν, απελευθερωμένα από στενά καλσόν, κάλτσες και μπότες, αλλά τι γίνεται με την ξηρότητα, που συχνά ξεπερνάει τα όρια;
* Είναι καλό να προνοήσουμε, πριν το πρόβλημα φθάσει στο απροχώρητο, χρησιμοποιώντας καθημερινά και σε κάθε ντους μια ελαφρόπετρα.
* Αφού ξεπλύνουμε και σκουπίσουμε καλά τα πόδια μας, μια υπερ-ενυδατική φόρμουλα βοηθάει σημαντικά, ειδικά εάν αποκτήσουμε τη συνήθεια να την απλώνουμε στα πέλματα και κάθε βράδυ, πριν πέσουμε για ύπνο.
* Εάν τα πράγματα έχουν ξεφύγει, τότε σε στεγνό δέρμα περνάμε δυο-τρεις σταγόνες από κάποιο δραστικό προϊόν για την αφαίρεση των ξηρών σημείων. Τρίβουμε την περιοχή με μια ράσπα, ξεπλένουμε καλά και σκουπίζουμε.

7. Όχι στα φριζαρισμένα μαλλιά
Εάν τα μαλλιά μας έχουν μπούκλες, είναι σπαστά ή πολύ σγουρά, τότε γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει φριζάρισμα. Ακόμα και μετά από το απόλυτο styling, μισή ώρα περπάτημα το καλοκαίρι αρκεί για να καταστρέψει την όμορφη κόμη μας! Πως θα αντισταθούμε;
* Τα μαλλιά αγαπούν την υγρασία. Στοχεύοντας στην ενυδάτωση πετυχαίνουμε να τους δώσουμε την πολυπόθητη υγρασία, οπότε και γλιτώνουμε το φριζάρισμα.
* Πριν από οποιοδήποτε προϊόν styling, περνάμε στα μαλλιά μας λίγο κοντίσιονερ, ώστε να αντισταθμίσουμε τέλεια την υγρασία του περιβάλλοντος.
* Η καθημερινή, εντατική ενυδάτωση των μαλλιών μας βοηθάει όχι μόνο να κρατήσουμε μακριά το φριζάρισμα, αλλά και να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας ελαστικά, γερά και υγιή.

8. Τέρμα στα κοψίματα από το ξύρισμα!
Το ξύρισμα εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος αποτρίχωσης. Η βιασύνη, τα κοφτερά ξυραφάκια και η έλλειψη προετοιμασίας οδηγούν σε ανεπιθύμητους τραυματισμούς. Πώς θα τα σταματήσουμε όλα αυτά;
* Η καλύτερη στιγμή για να ξυρίσουμε τα πόδια μας είναι προς το τέλος του ντους, όπου το νερό θα έχει μαλακώσει την επιδερμίδα μας.
* Είναι προτιμότερο το ξυραφάκι μας να διαθέτει ένα προστατευτικό μαξιλαράκι και περιστρεφόμενη κεφαλή, ώστε να ακολουθεί τις γραμμές του σώματος.
* Ο αφρός ξυρίσματος ή ένα παχύρρευστο ζελ βοηθάει το ξυραφάκι να γλιστράει πάνω στο δέρμα, χωρίς αντιστάσεις.
* Κάθε δύο-τρεις κινήσεις είναι σκόπιμο να ξεπλένουμε καλά το ξυραφάκι, για να αφαιρούμε τα υπολείμματα που συσσωρεύονται στις λεπίδες.
* Μετά το ξύρισμα ένα body lotion ή μια φόρμουλα εμπλουτισμένη με βαζελίνη καλμάρει το δέρμα και χαρίζει άνεση και έξτρα απαλότητα.
Από την Άντζελα Μολφέτα

ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: