Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ηλιακό έγκαυμα; Αυτή είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε

Το καλοκαίρι σημαίνει ήλιος και ηλιοθεραπεία αλλά ειδικά στα πρώτα θαλάσσια μπάνια, η υπερέκθεση είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα.
Ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα στο σπίτι. Ωστόσο, η Δρ. Χέθερ Ρότζερς, δερματολόγος με έδρα το Σιάτλ, απαντά στην ερώτηση: Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση εγκαύματος;

Πώς θα ανακουφίσετε τον πόνο

Πρωτίστως ένα δροσερό μπάνιο ή τοποθετήστε στο έγκαυμα ένα κρύο, υγρό πανί.

«Βεβαιωθείτε πως είστε αρκετά προσεκτικοί για να μη ρίξετε ζεστό ή πάρα πολύ κρύο νερό. Όταν το δέρμα σας έχει “καεί”, η ικανότητά του να ελέγξει τη θερμοκρασία μειώνεται», αναφέρει.

Υπερενυδατική κρέμα

Η Δρ. Ρότζερς συμβουλεύει πως η σωστή ώρα είναι όταν το δέρμα είναι υγρό και μπορεί να «παγιδεύσει» νερό κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Σκοπός είναι να το βοηθήσει να επουλωθεί πιο γρήγορα. Φυσικά, βάζετε κρέμα όσο πιο συχνά μπορείτε.

Εσωτερική ενυδάτωση

Πρέπει να πίνετε πολύ νερό. Στόχος είναι να ξεπερνάτε τα 8-10 ποτήρια νερό για να αποτρέψετε την αφυδάτωση. Έτσι, καλό θα ήταν να αποφεύγετε καφέ και αλκοόλ.

Αποχή από τον ήλιο

Το δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο και ήδη έχει ταλαιπωρηθεί. Οι υπεριώδεις ακτίνες μόνο κακό του κάνουν. Συνεπώς, για λίγο πρέπει να μείνετε μακριά από τον ήλιο.







ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: