Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Γιατί φοβόμαστε τον ψυχολόγο;

Ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και όσοι μπορούν να δουν παραπάνω το μέσα μας έχουν πάρει τη μορφή του μπαμπούλα για κάποιους. Είναι εκείνοι που κλείνουν αφτιά και μάτια στο πρόβλημα περιμένοντας πως θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.
Όμως εκείνο επιστρέφει ξανά και ξανά σε άλλη μορφή, φωνάζει είναι εδώ αλλά τίποτα!

- Θα τα καταφέρω μόνος μου.
- Είναι η σκέψη που έχει εγκλωβίσει το άτομο και ο εγωισμός δεν επιτρέπει την βοήθεια από τον ειδικό έτσι ώστε να δει καλύτερα το μέσα του και την ομαλοποίηση της καθημερινότητας του. Δεν είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για να διαχειριστούμε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή.

- Κανείς δεν με καταλαβαίνει και δεν μπορεί να με βοηθήσει.
- Αυτή η σκέψη δείχνει πως το άτομο έχει πραγματικά απογοητευτεί και μπερδευτεί μέσα σε αυτό που του συμβαίνει και τον μπλοκάρει να πάρει την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά σε έναν ψυχολόγο.

Πολλές φορές τα κοινωνικά πρότυπα, τι θα πει ο κόσμος, θα με πουν τρελό, η κατάκριση κ.α, κάνουν το άτομο διστακτικό να χτυπήσει την πόρτα που στην ουσία θα τον κάνει να καταλάβει ποιος πραγματικά είναι, τι ανάγκες έχει και πως να διαχειρίζεται τις δυσκολίες που προκύπτουν.

Το να μιλήσει με τα άτομα του κύκλου του: οικογένεια, σύντροφο, φίλους, δεν είναι πάντα βοηθητικό, γιατί εμπλέκεται το συναισθηματικό κομμάτι που δεν βοηθά στην καθαρή κρίση του ατόμου.

Επίσης υπάρχουν και εκείνες οι κρυφές σκέψεις που δεν θέλουμε ούτε στον εαυτό μας να αποκαλύψουμε καθώς φοβόμαστε, αλλά αυτό μπορεί να είναι η πηγή όλων των δυσκολιών μας, που ο ψυχολόγος καλείται να ανακαλύψει, να μας κάνει να δούμε και να αποφασίσουμε πως θα το διαχειριστούμε.

Είναι ένα μαγικό ταξίδι το να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και η καλύτερη επένδυση που τα αποτελέσματα έχουν αντίκτυπο στην ζωή μας, τις επαφές με τους άλλους και την πλήρη συνειδητότητα μας.
Της Στέλλας Κολώνια

Η Στέλλα Κολώνια είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας συνθετικής προσέγγισης-δημοσιογράφος





Adbox 




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: