Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Δυσκολεύεσαι να μιλήσεις; Πιες μια μπύρα

Ένα ποτήρι μπύρα μας "ξεκλειδώνει" και μας κάνει πιο κοινωνικούς με περισσότερη διάθεση να συμμετέχουμε στην παρέα. Αυτό είναι το συμπέρασμα, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησαν Ελβετοί ερευνητές.
Ειδικότερα, η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Psychopharmacology και τα ευρήματά της παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στη Βιέννη.

Ο επικεφαλής της μελέτης Matthias Liechti από το Basel University μαζί με την ερευνητική του ομάδα κάλεσαν 60 συμμετέχοντες γυναίκες και άνδρες, ηλικίας 18 έως 50 ετών να λάβουν μέρος στο πείραμά τους.

Η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρας φαίνεται να συνδέεται με την θετική συμπεριφορά, κάνοντας τους ανθρώπους που την πίνουν πιο ευδιάθετους και κοινωνικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πιουν μία μπύρα με αλκοόλ και μία μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Σε ένα δεύτερο στάδιο, συμμετείχαν σε μία σειρά από τεστ, σύμφωνα με τα οποία έπρεπε να αναγνωρίσουν πρόσωπα, να αξιολογήσουν την σεξουαλική τους διέγερση κ.α.

Τα ευρήματα έδειξαν πως η μπύρα με αλκοόλ ώθησε τους συμμετέχοντες σε πιο "ανοιχτές" συμπεριφορές, καθώς έγιναν πιο κοινωνικοί μέσα στην παρέα. Φαίνεται πως η κατανάλωση της μπύρας επιδρά στη συμπεριφορά μας, και ιδίως στη συμπεριφορά του γυναικείου φύλου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η επίδραση της μπύρας ήταν εμφανής στις γυναίκες, και σε όσους από τους συμμετέχοντες είχαν αναστολές και ήταν περισσότερο ντροπαλοί.

Επιπλέον, οι γυναίκες που ήπιαν ένα ποτήρι μπύρα με αλκοόλ και είδαν μία σειρά από φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, διαπιστώθηκε πως έκριναν τις εικόνες πιο ευχάριστες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που ήπιαν από την μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Όπως σημειώνεται στη Daily Mail, ο καθηγητής Matthias Liechti λέει: "Βρήκαμε ότι πίνοντας ένα ποτήρι μπύρα βοηθά τους ανθρώπους να βλέπουν ταχύτερα χαρούμενα πρόσωπα και να ενισχύονται οι θετικές συναισθηματικές καταστάσεις. Το αλκοόλ διευκολύνει επίσης την προβολή των σεξουαλικών εικόνων, σύμφωνα με την άρση των αναστολών, αλλά δεν ενισχύει την σεξουαλική διέγερση".








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: