Γλυκιά απόλαυση που θα λατρέψετε
Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια σιμιγδάλι
10 γραμμάρια μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
50 ml λάδι
375 ml νερό
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια κουβερτούρα
3 μπανάνες
60 γραμμάρια βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει.
Για τη συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και τις ροδέλες από τις μπανάνες μαζί με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
0 σχόλια: