Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Τα 11 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το σπίτι

Έχεις ένα ντουλάπι γεμάτο με τα πιο ισχυρά καθαριστικά στην αγορά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το σπίτι σου είναι πραγματικά καθαρό.
Αν δεν χρησιμοποιείς αυτά τα καθαριστικά με τον σωστό τρόπο, αυτό δεν κάνει καλό ούτε σε σένα ούτε στο σπίτι σου. 

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι το σπίτι σου θα μοιάζει σαν καινούργιο ή τουλάχιστον μυρωδάτο και καθαρό, είναι να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου απορρυπαντικά, σπρέι και καθαριστικά με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Είτε ψάχνεις για να τακτοποιήσεις το σαλόνι σου πριν φθάσουν οι επισκέπτες του σπιτιού σου είτε θέλεις να δώσεις σε ολόκληρο το σπίτι σου - την κουζίνα και το μπάνιο, ειδικά – την απόλυτη καθαριότητα, ακολούθησε αυτές τις δοκιμασμένες συμβουλές από την Carolyn Forte, του Ινστιτούτου Καθαριότητας του Good Housekeeping. Ποιο είναι το καλύτερο: Εάν ακολουθήσεις αυτά τα κόλπα και τις συμβουλές στο καθάρισμα, τότε μακροπρόθεσμα θα σου παίρνει πραγματικά λιγότερο χρόνο για να καθαρίσεις, επειδή θα το κάνεις σωστά στην πρώτη προσπάθεια.

Ποια είναι λοιπόν τα 11 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο καθάρισμα του σπιτιού σου:

1. Παραγεμίζεις το πλυντήριο πιάτων

Η στοίβαξη των πιάτων ή η τοποθέτηση πάρα πολλών σκευών στο καλάθι, επηρεάζει την ικανότητα της συσκευής σου να φτάνει σε όλα τα αντικείμενα με σαπούνι και νερό, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα καθαριστούν. Ακόμη χειρότερα: Εάν πλύνεις τα πιάτα σου πριν τα βάλεις στο πλυντήριο, ίσως να μην παρατηρήσεις τους λεκέδες που δεν έχουν καθαρίσει.

2. Βαριέσαι να καθαρίσεις την καφετιέρα

Από τη στιγμή που η καφετιέρα σου είναι μια ιδανική εστία για βακτήρια και μούχλα, πλύνε κάθε αφαιρούμενο μέρος μετά από κάθε χρήση - όχι μόνο την κανάτα. Και το καλύτερο: Ο καφές σου θα έχει καλύτερη γεύση το πρωί.

3. Χρησιμοποιείς το ίδιο ξεσκονόπανο παντού

Λερωμένες επιφάνειες; Ίσως να χρησιμοποιείς υπερβολικά το ξεσκονόπανο και μεταφέρεις παντού τα μικρόβια, ενώ καθαρίζεις. Ακόμα κι αν το πανί σου δεν φαίνεται παλιό, θα πρέπει να πλένεται μετά από κάθε χρήση, αφού χρησιμοποιείται σε βρώμικες περιοχές.

4. Δεν ξεσκονίζεις τα παράθυρά σου

Πριν τα πλύνεις, δηλαδή. Αν ξεχάσεις να καθαρίσεις τη σκόνη στο περβάζι σου, οποιοδήποτε καθαριστικό παραθύρων στάξει πάνω στο πλαίσιο θα γίνει λασπη μαζί με τη σκόνη. Ένα πανί μικροϊνών θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

5. Δεν καθαρίζεις συχνά τον κάδο απορριμμάτων

Αν παρατηρήσεις μια δυσάρεστη οσμή στην κουζίνα σου, μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι έχεις καιρό να καθαρίσεις τον κάδο απορριμάτων σου. Καθάρισε τον μια φορά την εβδομάδα με ένα καθαριστικό που περιέχει λευκαντικό για να περιορίσεις τις άσχημες μυρωδιές.

6. Χρησιμοποιείς υγρό σαπούνι πιάτων για οτιδήποτε

Ενώ αυτό το προϊόν καταπολέμησης του λίπους είναι ισχυρό, αφήνει ραβδώσεις πάνω σε επιφάνειες που δεν είναι πιάτα και ποτήρια. Επομένως, θα πρέπει να αποφύγεις να χρησιμοποιείς αυτό το υγρό σαπούνι, για παράδειγμα, στα παράθυρα και τους καθρέφτες αυτοκινήτου

7. Χρησιμοποιείς βρώμικα σφουγγάρια

Αυτά τα πολυεργαλεία καθαρισμού δεν θα είναι στην πραγματικότητα χρήσιμα αν δεν τα απολυμαίνεις κάθε λίγες μέρες (και δεν τα αντικαθιστάς κάθε μήνα). Για να το κάνεις αυτό, μούλιασε το σφουγγάρι σου σε νερό, τοποθέτησε το σε ένα πιάτο για φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια ζέστανε το για ένα λεπτό.

Διάβασε επίσης: Μυρίζει δυσάρεστα το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα; Ιδού τι μπορείς να κάνεις

8. Χρησιμοποιείς πάρα πολύ απορρυπαντικό ρούχων

Πολλές από μας κάποιες στιγμές έχουμε βάλει λίγο επιπλέον απορρυπαντικό για ένα πολύ βρώμικο καλάθι ρούχων. Λοιπόν αποδεικνύεται ότι αν χρησιμοποιείς πάρα πολύ απορρυπαντικό, οι λεκέδες μπορεί να μην φύγουν από τα ρούχα.

9. Κρατάς τις οδοντόβουρτσες στο σκοτάδι

Σίγουρα, το ντουλάπι του μπάνιου μπορεί να φαίνεται ασφαλές περιβάλλον για τα μικρόβια, αλλά η έλλειψη φωτός το καθιστά πράγματι ένα έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια. Αντ 'αυτού, κράτησε την οδοντόβουρτσα σου έξω στο φως, απλά φρόντισε να έχεις πάντα κλειστό το καπάκι στην τουαλέτα όταν τραβάς το καζανάκι.

10. Δεν καθαρίζεις τα βρώμικα τηλεχειριστήρια

Αυτά τα πράγματα έχουν αγγιχτεί από πολλούς ανθρώπους και έχουν πολλά μικρόβια, γι 'αυτό καθάρισε τα με ένα απολυμαντικό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

11. Πλένεις τα παράθυρα όταν έξω έχει ήλιο

Ακόμα και αν σε μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα μπορεί να είναι η πιο ευχάριστη ευκαιρία για να κάνεις αυτή τη δουλειά, η θερμοκρασία θα προκαλέσει την ξήρανση του καθαριστικού σου πριν τελειώσεις τον καθαρισμό, αφήνοντας ραβδώσεις στο πέρασμά του.





ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: