Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Πώς γίνεται το «στεγνό καθάρισμα» στα ρούχα;

Υπάρχουν ρούχα που δεν πλένονται με νερό και απορρυπαντικό, παρά μόνο με «στεγνό καθάρισμα» στο καθαριστήριο. Αν έχεις αναρωτηθεί πώς γίνεται το «στεγνό καθάρισμα» και πόσο ασφαλές είναι για τα ρούχα (αλλά και για το δέρμα μας πάνω στο οποίο αυτά ακουμπάνε), θα βρεις τις απαντήσεις πιο κάτω.
Το «στεγνό καθάρισμα» δεν είναι ακριβώς στεγνό
Στην πραγματικότητα το «στεγνό καθάρισμα» δεν είναι και τόσο… στεγνό, αφού γίνεται με ένα ειδικό υγρό που ονομάζεται PERC.

 Πρόκειται για έναν χημικό διαλύτη – όπως το οινόπνευμα ή η βενζίνη, που όμως είναι άφλεκτος.

Η διαδικασία καθαρισμού γίνεται ως εξής: Τα ρούχα μπαίνουν μέσα σε ένα μηχάνημα, που μοιάζει με μεγάλο πλυντήριο, προστίθεται το υγρό – το οποίο εξατμίζεται πολύ γρήγορα, ενώ φιλτράρεται συνεχώς καθ΄ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού – και σε περίπου μία ώρα βγαίνουν καθαρά, εντελώς στεγνά και άοσμα.

Είναι ασφαλές για τα ρούχα;
Σχετικές έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορα πανεπιστήμια έδειξαν ότι το PERC, όταν χρησιμοποιείται σωστά από επαγγελματίες, καθαρίζει καλά, είναι ασφαλές για όλα τα ρούχα και οικολογικό. Μάλιστα προστατεύει περισσότερο τα ρούχα που είναι φτιαγμένα από φυσικές ίνες, όπως μαλλί, μετάξι, βαμβάκι και λινό, διότι τα απαλλάσσει από το καυσαέριο και τη σκόνη.

Εκτός από το PERC, στα καθαριστήρια χρησιμοποιούν και άλλα χημικά για την αφαίρεση λεκέδων τοπικά, τα οποία χαρακτηρίζονται ασφαλή, εφόσον κατασκευάζονται στην Ευρώπη και πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: