Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Παράξενο αλλά αληθινό: Τι αποκαλύπτουν τα «οπίσθια» για την υγεία του δέρματος

Αυτό πια! Τα οπίσθια μπορούν να προδώσουν πολλά για την υγεία του δέρματός σου.
Είναι απίστευτο πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις για τη συνολική υγεία του δέρματός σου απλώς κοιτάζοντας τα… οπίσθιά σου στον καθρέφτη!

Πρέπει να φοράς (περισσότερο) αντηλιακό
Αφού τα οπίσθιά σου είναι «σχεδόν πάντα» προστατευμένα από ρούχα, το δέρμα εκεί είναι πιο μαλακό, σφιχτό και έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα, σύμφωνα με τη δερματολόγο Dr. Diane Madfes, σε συνέντευξη που έδωσε στο The Science of Us. «Σύγκρινε τώρα το δέρμα τους με αυτό του υπόλοιπου σώματός σου (όπως του προσώπου και των χεριών) και αμέσως θα παρατηρήσεις την επίδραση του ήλιου». Αυτή είναι μία σημαντική υπενθύμιση για να φοράς πάντοτε αντηλιακό πριν βγεις έξω.

Ίσως πρέπει να αντικαταστήσεις τα ρούχα της γυμναστικής σου
Αν παρατηρήσεις ένα κόκκινο εξάνθημα στα οπίσθιά σου, το οποίο μπορεί και να σου προκαλεί φαγούρα, το οποίο εμφανίστηκε ή επιδεινώνεται μετά την προπόνησή σου, μην το αγνοήσεις. Μπορεί να είναι παράτριμμα (σύγκαμα), που εκδηλώνεται στις πτυχές του δέρματος όταν υπάρχει τριβή μεταξύ εφαπτόμενων επιφανειών. Και ο ένοχος μάλλον είναι το πολύ στενό κολάν σου που δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.

Εάν η ενόχληση είναι έντονη συμβουλεύσου τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σου για μια αλοιφή που θα καλμάρει την κατάσταση. Θυμήσου να αλλάζεις τα ιδρωμένα ρούχα από το γυμναστήριο όσο το δυνατό πιο σύντομα μετά την προπόνηση και φρόντισε να αγοράσεις από ένα κατάστημα αθλητικών κολάν που θα απομακρύνει την υγρασία μετά την προπόνηση.




ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: