Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Αγαλματένιοι μηροί

Ακόμα και εάν έχουμε καταφέρει να χάσουμε λίγα κιλά, η κυτταρίτιδα, οι ραγάδες και διάφοροι ακόμη απρόσκλητοι επισκέπτες, κάνουν το τέλειο κορμί που θέλουμε να αποκτήσουμε να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός! Οι 7 κινήσεις ματ, για τέλειους μηρούς, που ακολουθούν, κάνουν το όνειρο πραγματικότητα…
Θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα και ένα δισεκατομμύριο επαναληπτικές ασκήσεις για να αποκτήσουμε τέλειους μηρούς, πριν βγούμε στην παραλία…

Αλλά τι γίνεται και με τις υπόλοιπες ατέλειες, όπως οι ραγάδες, τα σημάδια από χτυπήματα ή το ξύρισμα και τα εγκαύματα που δημιουργούνται, ανάλογα, με τη μέθοδο αποτρίχωσης;

Ο μίνι οδηγός που ακολουθεί μας βοηθά να διαγράψουμε καθετί αρνητικό και να αποκτήσουμε αγαλματένιους μηρούς, από σήμερα και για πάντα!

1. Κυτταρίτιδα
Ο νο1 εχθρός κάθε γυναικείας σιλουέτας γίνεται ακόμα μεγαλύτερος καθώς τα χρόνια περνούν. Εκτός από τα ειδικά προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, ο καφές βοηθά σημαντικά στην απομάκρυνσή της.

Φτιάχνουμε λοιπόν, ένα απολεπιστικό προϊόν με καφέ και λίγο αφρόλουτρο και τρίβουμε εντατικά (πρωί – βράδυ), για 10 λεπτά τα επίμαχα σημεία. Η καφεΐνη σφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και λειαίνει την επιφάνεια του δέρματος.

2. Ερεθισμοί ανάμεσα στους μηρούς
Οι λεπτοί και καλογραμμένοι μηροί είναι ο στόχος μας, αλλά αυτή η εικόνα είναι η ιδανική. Εάν λοιπόν, οι μηροί μας ενώνονται στο ανώτερο σημείο τους, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργούνται ερεθισμοί και αίσθηση καψίματος.

Εκτός από τοπικό μασάζ που θα προκαλέσει σύσφιγξη, ένας εύκολος τρόπος για να ανακουφιστούμε πριν πετύχουμε τον στόχο μας, είναι η τοπική χρήση παιδικής πούδρας (ταλκ), που ελαχιστοποιεί την τριβή και τα δυσάρεστα επακόλουθα.

3. Σημάδια, μώλωπες και ορατές φλέβες
Οπωσδήποτε δεν είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθούμε ειδικό δερματολόγο και να απαλλαγούμε από τη φλεβίτιδα. Μπορούμε, όμως, πολύ εύκολα να καμουφλάρουμε φλέβες, σημάδια και μώλωπες με λίγο μέικαπ!

Χρησιμοποιούμε τοπικά και με ταμποναριστές κινήσεις ελάχιστο μέικαπ, λίγο κονσίλερ στους τόνους του κίτρινου ή του πράσινου (ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας μας) και τελειώνουμε με ένα πέρασμα πούδρας.

4. Ραγάδες
Οι ραγάδες στους μηρούς και τους γλουτούς βρίσκονται, δυστυχώς, σε κοινή θέα όλο το καλοκαίρι με τα μαγιό και τα σορτς. Δεν μπορούμε να τις διαγράψουμε εύκολα από το σώμα μας, αλλά μπορούμε να τις καλύψουμε με επιτυχία.

Βοηθός μας; Τα προϊόντα αυτόματου μαυρίσματος. Κάνουμε αρχικά απολέπιση και στη συνέχεια απλώνουμε το προϊόν, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Επαναλαμβάνουμε με ένα λεπτότερο στρώμα στην εξωτερική και εσωτερική περιοχή των μηρών και θαυμάζουμε πόσο πιο αδύνατες δείχνουμε, κρύβοντας παράλληλα τις ραγάδες!

5. Άγρια επιδερμίδα
Τόσο στα γόνατα, όσο και σε άλλα σημεία των ποδιών και των γλουτών είναι πιθανόν το δέρμα μας να γίνεται άγριο και τραχύ. Η καλύτερη μέθοδος αποκατάστασης είναι το στεγνό βούρτσισμα, δηλαδή το τρίψιμο με μια βούρτσα σώματος ή λείφι σε στεγνή επιδερμίδα.

Ακολουθώντας ανοδικές, κυκλικές κινήσεις από τα πέλματα προς την καρδιά, αυξάνουμε την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνουμε τις τοξίνες, κάνοντας παράλληλα απολέπιση! Ένας τρόπος που θα κάνει το δέρμα μας βελούδινο, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.

6. Φλεγμονές από το ξύρισμα και οιδήματα
Είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν φλεγμονές και οιδήματα από το ξύρισμα. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν, στον αφρό ξυρίσματος ή την κρέμα που χρησιμοποιούμε και ποτέ, μα ποτέ δεν ξυριζόμαστε σε στεγνό δέρμα!

Αμέσως μετά, απλώνουμε μια καταπραϋντική λοσιόν, τζελ ή κρέμα και αποφεύγουμε να εκτεθούμε στον ήλιο, στη θάλασσα ή στην πισίνα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ιδανικό είναι να ξυριζόμαστε το προηγούμενο βράδυ, ώστε το δέρμα μας να ανακάμψει έως το επόμενο πρωί.

7. Θυλακίτιδα
Μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση είναι εύκολο να παρουσιαστούν, ειδικά στο άνω μέρος των μηρών, σπυράκια και φλεγμονές στους θύλακες των τριχών.

Η θυλακίτιδα οφείλεται συνήθως, σε κάποιο μικρόβιο που ήδη υπάρχει στο δέρμα μας και ενεργοποιείται με τις μεθόδους αποτρίχωσης. Χρησιμοποιούμε τοπικά κρέμα με αντιβίωση ή κορτιζόνη, πλενόμαστε με αντιβακτηριακό σαπούνι και φοράμε άνετα ρούχα από φυσικά υλικά, τα οποία και αλλάζουμε καθημερινά.

Τέλος, φροντίζουμε να κάνουμε αποτρίχωση προς την κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες και όχι αντίθετα, ώστε να μην ερεθίσουμε περισσότερο την περιοχή.
Από την Άντζελα Μολφέτα





ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: