Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Οι 5 τροφές που αποφεύγουν οι καρδιολόγοι. Αυτοί κάτι ξέρουν

Αν θέλετε να αποφύγετε να έχετε προβλήματα στην καρδιά σας καλό είναι να αλλάξετε άμεσα διατροφικές συνήθειες και να καταναλώνετε μόνο με μέτρο ή καθόλου τις ακόλουθες τροφές.
Για να απομακρύνετε τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και του εμφράγματος, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα, λαχανικά και καλά λιπαρά και ακολουθείστε τις ακόλουθες διατροφικές συμβουλές των καρδιολόγων που τονίζουν πως αυτές οι 5 τροφές χρειάζονται μεγάλη προσοχή για να έχετε υγιή καρδιά.

Λευκό ψωμί

Οι λευκοί υδατάνθρακες είναι γνωστό πως αμέσως μετά την κατανάλωσή τους μετατρέπονται σε… ζάχαρη. Και δεν το θέλεις αυτό, σωστά; Αντιθέτως, το ψωμί και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αποδεδειγμένα πλέον ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο σώμα μας. Προτίμησε τα.

Πατατάκια

Το πιο εθιστικό σνακ –όπως τα πατατάκια έχουν χαρακτηριστεί- είναι γεμάτο τρανς λιπαρά, αλάτι και υδατάνθρακες. Πρόκειται, δηλαδή, για μία θερμιδική βόμβα που εκτοξεύει στα ύψη την πίεσή μας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο κυκλοφορικό μας.

Κόκκινο κρέας

Σύμφωνα με τους γιατρούς, μία φορά τον μήνα είναι αρκετή για να γευτείς μια χορταστική μερίδα κόκκινου κρέατος. Τα κορεσμένα λιπαρά και η χοληστερόλη που το κόκκινο κρέας μας χαρίζει απλόχερα επιβαρύνουν πολύ τον οργανισμό μας καθιστώντας τον ευάλωτο στα καρδιακά προβλήματα.

Αλλαντικά

Κάθε είδους επεξεργασμένο κρέας μπορεί να κερδίζει σε γεύση, χάνει όμως σε όλα τα υπόλοιπα. Τα αλλαντικά κυρίως, έχουν άρρηκτα συνδεθεί με αυξημένες πιθανότητες καρκίνου και καρδιακής ανεπάρκειας, με τους ειδικούς να μας εφιστούν την προσοχή.

Τυριά με πλήρη λιπαρά

Η παχυσαρκία δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις βάζοντας συχνά στο τραπέζι σου τα τυριά με πολλά λιπαρά. Το πολύ αλάτι μόνο αρνητικά θα επηρεάσει την πίεσή σου, με τα καρδιακά προβλήματα να καραδοκούν. Τα light είναι επίσης γευστικά και σε γλιτώνουν από τον αυξημένο κίνδυνο!



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: