Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Tips αμέσου δράσεως... για όταν ανοίγει η όρεξη!

Είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν βλέπετε την ώρα να φτάσετε στον τόπο των ονείρων σας. Για να περάσετε καλύτερα φροντίστε λίγο και τη διατροφή σας. Ο γενικός κανόνας είναι φυσικά να μην το παρακάνετε. Δεν εννοούσαμε ούτε στιγμή ότι θα μπείτε σε πρόγραμμα και σε δίαιτα. Αλλά, λίγη προσοχή θα σας γλυτώσει από την γκρίνια.
Ξεκινώντας από το πρωινό
Δυστυχώς, πολλοί Έλληνες, ακόμη και σήμερα, μετά από τόσες και τόσες συζητήσεις και ενημέρωση εξακολουθούν να περιορίζουν στην καθημερινότητά τους το πρωινό μόνο σε έναν καφέ, άντε το πολύ σε ένα ποτήρι γάλα. Πώς γίνεται λοιπόν, με το που φθάνουν στο ξενοδοχείο των διακοπών τους να μην μπορούν να αντισταθούν ούτε κατ΄ολίγον στον μπουφέ του πρωινού; Ψωμί, κρουασάν, μπισκοτάκια, βούτυρο, μαρμελάδα, ζαμπόν, τυρί, ομελέτα και κάθε λογής άλλη πρόταση (όσο καλύτερο το ξενοδοχείο, τόσο πιο προσεγμένο το πρωινό του) βάζουν τον Έλληνα σε μεγάλο πειρασμό. Σκεφθείτε ότι ένα βουτυράκι (10γρ.) αλειμμένο πάνω σε μια φέτα ψωμί και ένας καφές με δύο κουταλάκια ζάχαρη ισοδυναμούν περίπου με 400 θερμίδες. Αν σε αυτό συνυπολογίσετε μαρμελάδες και κρουασάν, έχουμε ξεπεράσει τις 600. Σας κόψαμε την όρεξη; Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας. Απλώς μπορείτε να προσέξετε τουλάχιστον κάποιες ημέρες και να προτιμήσετε αντί ενός πλούσιου καπουτσίνο με σαντιγί, έναν απλό καφέ, αντί μαρμελάδας, το μέλι, αντί του κρουασάν, το ψωμί.

Φθάνοντας στο μεσημεριανό
Αν έχετε πάρει λοιπόν ήδη ένα καλό πρωινό, ξεχάστε λίγο το... στομάχι σας και αποφύγετε τα περιττά μπισκοτάκια, κρακεράκια και παγωτάκια που... είναι μια μπουκίτσα για τη λιγούρα. Γενικά, θα ήταν καλύτερο να φάτε μία φορά την ημέρα και αν έχετε ήδη αποφασίσει να καθίσετε στο παραλιακό ταβερνάκι για μια σαλάτα, προσπαθήστε να μείνετε εκεί. Έλα όμως, που οι μυρωδιές από τα θαλασσινά και τα ψάρια, ή οι πειρασμοί από τα διπλανά τραπέζια... σας τραβούν από τη μύτη! Αν λοιπόν αντί της δροσερής χωριάτικης που μαζί με το ψωμάκι αποτελεί ένα θαυμάσιο και χορταστικό γεύμα παρασυρθείτε, περιορίστε λίγο την κατάσταση. Παραγγείλτε καλύτερα βραστά και όχι τηγανητά κολοκυθάκια, αποφύγετε τα πολλά ορεκτικά και περάστε πιο γρήγορα στο κυρίως γεύμα. Αντισταθείτε στην πατατοσαλάτα και πάρτε μια μελιτζανοσαλάτα. Προτιμήστε ένα ψητό στα κάρβουνα χταποδάκι αντί τηγανητά καλαμαράκια, ή αντίστοιχα ψητό ψάρι και όχι τηγανητό. Αποφύγετε τα αναψυκτικά και καταναλώστε δροσερό νεράκι, πιείτε καλύτερα λευκό κρασί και όχι μπίρα, και για επιδόρπιο αφήστε τα σιροπιαστά γλυκά με παγωτό και πάρτε μια παγωμένη γρανίτα.

Ολοκληρώνοντας το βράδυ
Συχνά λοιπόν δεν φτάνει το «λουκούλλειο» μεσημεριανό, αλλά αυτό συνεχίζεται και με το βραδινό. Με τον ίδιο ρυθμό ίσως και χειρότερο, μια και το βράδυ βοηθάει ακόμη περισσότερο η διάθεση και η... χαμηλότερη θερμοκρασία. Και φυσικά, η βραδιά θα συνεχισθεί και με την ανάλογη ποσότητα αλκοόλ. Είτε στο μεζεδοπωλείο που μετατρέπεται σε νυχτερινό μπαρ, είτε στο μπαρ και στο κλαμπ (θέλουμε να πούμε ότι καμία σημασία δεν έχει, αν βρίσκεστε στο πιο απομονωμένο χωριό ή στο πιο κοσμικό θέρετρο) η παρέα και η ξάστερη βραδιά σηκώνει τα ποτηράκια της.
Αποφύγετε τα πολλά κοκτέιλ (εκεί κρύβονται και οι περισσότερες θερμίδες αλλά και οι μεγαλύτερες πιθανότητες για το hangover της επομένης). Αποφύγετε επίσης τη μείξη οινοπνευματωδών με coca cola. Προτιμήστε μια βότκα ή ένα τζιν παρά ένα ουίσκι ή ένα ρούμι. Σταματήστε κάποτε τα ατέλειωτα σφηνάκια, κυρίως αν είναι σέικερ κοκτέιλ. Και εννοείτε ότι θα σταματήσετε το τσιμπολόγημα των ξηρών καρπών και των τσιπς. Ζητήστε τουλάχιστον αγγουράκια και καροτάκια!




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: