Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Τα τέσσερα είδη της απιστίας

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη απιστίας.
Ο ψυχολόγος Τζέι Κέντ-Φερράρο τα χωρίζει ως εξής:

1. Απιστία λόγω παραμέλησης

Στην περίπτωση αυτή το άτομο αισθάνεται ότι δεν λαμβάνει τη δέουσα προσοχή από τον/την σύντροφο και αναζητά την τρυφερότητα και την κατανόηση σε… άλλες αγκαλιές.

Αυτό το είδος απιστίας συχνά ξεκινά ως φιλία και αργότερα η σχέση σταματά να είναι πλατωνική.

Η απιστία λόγω παραμέλησης είναι πολύ συχνή μεταξύ ζευγαριών που είναι περισσότερο φίλοι ή συγκάτοικοι παρά εραστές ή μεταξύ ζευγαριών με παιδιά που δεν έχουν χρόνο να ζήσουν τον έρωτά τους.

2. Παθολογική απιστία

Αυτό οφείλεται κυρίως στον «θύτη» και όχι στο «θύμα».

Η παθολογική απιστία έχει συχνά τις ρίζες του στον ναρκισσισμό, δηλαδή η παράνομη σχέση λειτουργεί ως μέσο ικανοποίησης του εγωισμού του ατόμου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η παράνομη σχέση προκύπτει λόγω σεξουαλικού εθισμού.

3. Απιστία λόγω «ελλείψεων»

Το πιο σύνηθηες είδος απιστίας. Ο σκοπός του είναι να καλύψει το άτομα τα κενά που αισθάνεται ότι υπάρχουν στη σχέση, είτε είναι πραγματικά είτε όχι.

Το άτομο που υποκύπτει σε αυτό το είδος απιστίας συνήθως αισθάνεται ότι δεν έχει βρει το άλλο του μισό και χρησιμοποιεί το τρίτο πρόσωπο προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του.

Αυτό το είδος απιστίας προκύπτει συχνά τυχαία, για παράδειγμα σε περιστάσεις που περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

4. Απιστία λόγω… τεμπελιάς

Στην περίπτωση αυτή, το άτομο καταφεύγει στην απιστία επειδή δεν θέλει να αφιερώσει χρόνο και ενέργεια στην επίλυση των προβλημάτων της σχέσης.

Πολλές φορές η απιστία αποτελεί μέσο εκτόνωσης του θυμού που πηγάζει από τη σχέση ή και πράξη εκδίκησης για κάποιο λάθος που έκανε ο/η σύντροφος.






Adbox 




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: