Δεν αρκεί απλά να τρώτε φρούτα και λαχανικά, πρέπει και να τα καταναλώνετε όσο το δυνατόν πιο φρέσκα, εάν θέλετε να ωφεληθείτε από όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες τους.
Γι’ αυτό πρέπει:
1. Να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά εποχής, χωρίς προσθήκη συντηρητικών που καταστρέφουν τα συστατικά τους.
2. Να τρώτε και τη φλούδα (όσα τρώγονται φυσικά με τη φλούδα), αφού εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμινών, αντιοξειδωτικών στοιχείων και φυτικών ινών.
3. Να τα καταναλώνετε όσο πιο γρήγορα γίνεται μετά το κόψιμό ή το στύψιμό τους, αφού ο αέρας που εισέρχεται στα φρούτα μετά το κόψιμο καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά τους.
4. Να μην τα διατηρείτε κομμένα σε τάπερ στο ψυγείο, αλλά να τα καταναλώνετε ολόκληρα.
5. Να μην μαγειρεύετε τα λαχανικά σε υψηλές θερμοκρασίες, αφού καταστρέφονται οι βιταμίνες τους.
6. Να μην χρησιμοποιείτε πολύ νερό όταν τα βράζετε, αφού το νερό παρασύρει τις βιταμίνες που απελευθερώνονται κατά το βράσιμο.
0 σχόλια: