Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Πώς να διαχειριστείτε την οικονομική ανισότητα με φίλους!

Στα νεανικά μας χρόνια, μπορεί τα οικονομικά να μην έπαιζαν κανένα ρόλο στις φιλίες μας. Στην ενήλικη ζωή όμως, αυτό αλλάζει. Κάποιοι αρχίζουν να πληρώνονται με μεγάλους μισθούς, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο. Πώς θα ξεπεράσετε τα προβλήματα που προκύπτουν; Σας βοηθάμε θυμίζοντάς σας 5 σημαντικές αλήθειες!
Κάποτε, μπορεί να μοιραζόσασταν τα τελευταία ευρώ για να πάρετε ένα ποτό στις διακοπές ή να φάτε το τελευταίο σάντουιτς στο φοιτητικό δωμάτιο… Τα χρήματα γενικά δεν έπαιζαν σημαντικό ρόλο στις φιλίες σας.

Όμως, ως ενήλικες και ειδικά μεγαλώνοντας, οι διαφορές στο οικονομικό επίπεδο μπορεί να αποδειχθούν τροχοπέδη στις φιλικές σχέσεις, γιατί σημαίνουν και διαφορές στην καθημερινότητα, διαφορές στον τρόπο που ξοδεύετε ή στις ανάγκες. Πολύ απλά, αν υπάρχουν μεγάλες διαφορετικές εισοδήματος, μπορεί να μην μπορούν να συντονιστούν οι επιλογές, από το πιο απλό, σε ποιο εστιατόριο θα συναντηθούμε, μέχρι τον τόπο διακοπών..

Αν δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε μία τέτοια κατάσταση ανάμεσα σε εσάς και στους φίλους σας, μην ανησυχείτε, σας καταλαβαίνουμε! Αλλά θυμηθείτε κάποια βασικά πράγματα!

1. Οι καριέρες είναι περίπλοκες
Για κάποιους επαγγελματικούς τομείς είναι πιθανό να βρει κανείς μια καλοπληρωμένη δουλειά αμέσως μετά το πανεπιστήμιο. Για άλλους χρειάζεται μεγαλύτερη επιμονή και υπομονή, ώστε να φτάσουν σε ένα καλό σημείο.

Η καριέρα είναι ένα μονοπάτι δύσκολο με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της. Επικεντρωθείτε στο να γίνεστε κάθε μέρα καλύτερη και έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για ευκαιρίες που θα σας ανοίξουν νέους δρόμους. Έτσι μπορεί να φτάσετε τις αμοιβές που τόσο πολύ θέλετε και να φθάσετε τη φίλη σας που έχει γίνει επιτυχημένη επιχειρηματίας…

2. Η δουλειά σας έχει αξία
Δεν γίνεται να έχουν όλες οι δουλειές τις ίδιες απολαβές. Πολλές φορές η επιλογή της εργασίας δεν έχει προτεραιότητα τις αμοιβές που προσφέρει αλλά το γεγονός ότι είναι ένα επάγγελμα που πραγματικά αγαπάτε και σας κάνει να νιώθετε ότι προσφέρετε κάτι σημαντικό.

Ή ίσως να το διαλέξατε γιατί σας βοηθάει να ισορροπείτε τέλεια την προσωπική με την επαγγελματική σας ζωή ώστε να είστε χαρούμενη. Ή μπορεί απλά τα ταλέντα και οι ικανότητές σας να ανήκουν σε έναν χώρο με χαμηλούς μισθούς γενικότερα.

Όπως και να' χει, πρέπει πάντα να θυμάστε γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη δουλειά και τι αξία δίνει στη ζωή σας. Το ότι δεν βγάζετε τα ίδια χρήματα με κάποιον άλλο δεν την κάνει λιγότερο σημαντική.

3. Η ζήλεια δεν έχει νόημα
Μπορεί να μπαίνετε πολλές φορές στον "πειρασμό" της ζήλειας, αλλά κατά βάθος ξέρετε ότι δεν σας προσφέρει τίποτα. Το να ζηλεύετε τον μισθό ενός φίλου δεν σας βοηθάει με κανέναν τρόπο. Αντιθέτως, μπορεί να γίνει αφορμή για να χαλάσει η σχέση σας.

Σκεφτείτε το κι έτσι: αν απολύανε αύριο τον φίλο σας, εσάς πώς θα σας ωφελούσε αυτό οικονομικά; Μάλλον με κανέναν τρόπο. Οπότε, γιατί να μην μπορεί να απολαύσει τους κόπους του;

Αν ποτέ νιώσετε τη ζήλεια να σας τρώει τα σωθικά, προσπαθήστε να κάνετε ένα βήμα και να δείτε την κατάσταση με ψυχραιμία. Επικεντρωθείτε στους λόγους που αγαπάτε τον φίλο σας.

4. Οι φίλοι σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματά σας
Το να έχετε φίλους σε ψηλές θέσεις ίσως κάποιες φορές είναι ενοχλητικό. Άλλες όμως είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Αν οι φίλες σας είναι ισχυρές στον χώρο τους, τότε μπορείτε να μάθετε πολλά στο πλάι τους. Πώς ζητάνε αύξηση; Πώς πήραν προαγωγή; Πώς βρήκαν μια τόσο καλή δουλειά; Ρωτήστε για να μάθετε και πάρτε ιδέες για να γίνετε κι εσείς καλύτερη.

Ο χρόνος που περνάτε με τους φίλους σας είναι πιο σημαντικός από τα πράγματα που κάνετε μαζί. Και το τι κάνετε μαζί κάποιες φορές είναι δύσκολο ζήτημα, εάν αυτοί οι φίλοι έχουν υψηλότερο μισθό από εσάς. Για παράδειγμα, τι κάνετε αν οι φίλοι σας επιμένουν να πάτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό ενώ εσείς δεν έχετε την οικονομική άνεση για κάτι τέτοιο;

Πρέπει πάνω απ' όλα να είστε ρεαλίστρια. Μην σκορπάτε τα χρήματά σας σε πολυτέλειες στις οποίες δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε για να μην χάσετε τους φίλους σας. Θα πρέπει να είστε ειλικρινής και να εξηγείτε ότι μπορεί να μην μπορείτε να πιείτε δέκα κοκτέιλ στο πιο ακριβό μπαρ της πόλης, αλλά ένα καλό μπουκάλι κρασί στο σπίτι θα ήταν τέλειο.

Με αυτό τον τρόπο θα ελέγχετε πάντα τα οικονομικά σας. Και μπορεί να μην είναι πάντα ευχάριστο να ξέρετε ότι η κολλητή σας κάνει διακοπές χωρίς εσάς σε κάποιον μαγευτικό και ακριβό προορισμό, αλλά ξέρετε ότι είναι εκεί για εσάς για να κανονίσετε κάτι άλλο που διευκολύνει και εσάς κάποια άλλη στιγμή.

5. Οι καλοί φίλοι δεν δίνουν σημασία στα οικονομικά σας
Πολλά πράγματα μπορούν να αγοράσουν τα λεφτά, αλλά όχι φίλους. Οι αληθινοί φίλοι δεν νοιάζονται για το αν ντύνεστε ακριβά, αν μένετε σε πεντάστερα ξενοδοχεία στις διακοπές σας ή αν μένετε μέσα την Παρασκευή για να μην χαλάσετε χρήματα. Σας αγαπάνε ακριβώς γι' αυτό που είστε και αυτό αξίζει όλους τους μισθούς του κόσμου!
Από τη Σοφία Κροκιδά






ads
Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: