Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πώς να καθαρίσεις το τηγάνι από καμμένα λίπη χωρίς να το καταστρέψεις


Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο να κρατήσεις τα τηγάνια σου σαν καινούρια για πολύ καιρό.
Το τηγάνι, ο πάτος του για την ακρίβεια είναι από τα πιο ευαίσθητα και ταυτόχρονα "κακοποιημένα" πράγματα που έχεις στην κουζίνα σου. 

Τα λίπη και τα υπολείμματα κολλάνε πάνω του, εσύ παίρνεις τη σιδερένια πιρούνα κι αρχίζεις το ξύσιμο, πάει το σμάλτο και τον τεφλόν, πάει το τηγάνι γενικώς. Ποιος έχει λεφτά για τέτοια έξοδα τώρα; Άκου καινούρια τηγάνια.

Με τον παρακάτω τρόπο καθαρισμού, δεν θα χρειαστεί να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο για καιρό. Αν λοιπόν το τηγάνι σου έχει γίνει "ένα" με λίπη και καμμένα υπολείμματα φαγητού, το πλένεις ως εξής:

1. Όσο πιο άμεσα γίνεται, γεμίζεις με ζεστό νερό το σκεύος και ρίχνεις μέσα υγρό πιάτων.

2. Βάζεις το τηγάνι και πάλι πάνω στο μάτι. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 15'.

3. Με μια ξύλινη κουτάλα τρίβεις τον πάτο, ώστε να ξεκολλήσουν οι τροφές. Προσοχή: Αυστηρά ξύλινη, ποτέ κάτι μεταλλικό, όπως π.χ. σύρμα.

4. Αν τα καμμένα λίπη δεν φεύγουν, σειρά έχεις η μαγειρική σόδα. Αδειάζεις το τηγάνι απ' ό,τι έχει μέσα και προσθέτεις πολύ λίγο νερό μαζί με ένα κ.τ.γ. σόδα. Το αφήνεις για12 ώρες και το πρωί πλένεις απαλά με το σφουγγάρι. Αυτό ήταν, έφυγαν.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: