Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον τύπο των μαλλιών σας!

 
Σπαστά, σγουρά, ίσια, κυματιστά ή ανάμεσα σε μία, δύο ή ακόμα και τρεις κατηγορίες; Όπως και να’χει, το άρθρο που ακολουθεί θα μας διαφωτίσει, όχι μόνο ως προς τον τύπο των μαλλιών μας, αλλά και στην ιδανική μέθοδο περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσουμε για να είναι γεμάτα υγεία, λάμψη και με υπέροχα χτενίσματα! 


Το χτένισμά μας «λιώνει» με την υποψία και μόνο υγρασίας; Οι ώρες κυλούν προσπαθώντας να πετύχουμε όμορφες μπούκλες; Οι μύες στο μπράτσο μας πονούν καθώς επιμένουμε σε ένα επίμονο ίσιωμα; Αυτά και πολλά ακόμα «ευχάριστα» και ευτράπελα μπορούν να συμβούν όταν δεν γνωρίζουμε τον ακριβή τύπο των μαλλιών μας και κατά συνέπεια χρησιμοποιούμε λανθασμένα προϊόντα περιποίησης στο λούσιμο και στο styling. Υπάρχουν τέσσερις βασικές κατηγορίες μαλλιών, όμως, καθεμιά από αυτές απαρτίζεται από τρεις διαφορετικούς τύπους. Για να βρούμε τον δικό μας δεν έχουμε παρά να λουστούμε και να σταθούμε μπροστά στον καθρέφτη, χωρίς να εφαρμόσουμε κανενός είδους styling, Οι συμβουλές και οι φωτογραφίες από διάσημες σταρ θα μας βοηθήσουν να εξακριβώσουμε ακριβώς πού ανήκουμε, κάνοντας τη φροντίδα και το χτένισμα των μαλλιών μας παιχνίδι!


1. Ίσια μαλλιά
Άτονα, λιπαρά, βαρετά ή ατίθασα τα ίσια μαλλιά μπορούν να είναι πανέμορφα. Αρκεί να μην χρησιμοποιούμε καθημερινά κάποια εξειδικευμένη φόρμουλα για πολύ ξηρά μαλλιά, με αποτέλεσμα να χάνουν τη φυσική τους ισορροπία. 

Τύπος Α: Λεπτά και μεταξένια, θυμίζουν έντονα μαλλιά βρέφους. Είναι σχεδόν απίθανο να διατηρήσουν οποιοδήποτε σχήμα μπούκλας και γενικά, δύσκολα αλλάζουν στιλ. Αρκετά συχνά, ένας τέτοιος τύπος μαλλιών έχει τάσεις λιπαρότητας ή δείχνει άτονος. Στην πρώτη περίπτωση επιλέγουμε ένα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και στη δεύτερη ένα ελαφρύ κοντίσιονερ που θα περνάμε μόνο στις άκρες, ώστε να μην «βαραίνουν» τα μαλλιά. 
Τύπος Β: Ναι μεν ίσια, αλλά όχι και πράσα! Σε αυτόν τον τύπο οι άκρες των μαλλιών έχουν μια ελαφριά κλίση. Για να τα τονίσουμε ζητάμε στον κομμωτή μας, να δημιουργήσει διαφορετικές σκάλες στο τελείωμά τους. Αν θέλουμε ένα ισορροπημένο look φροντίζουμε να δώσουμε όγκο στις ρίζες των μαλλιών με ένα σπρέι ξηρής υφής, πριν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν styling. 
Τύπος Γ: Ίσια περίπου μέχρι το ύψος των αυτιών και στη συνέχεια με ανεπαίσθητα κύματα, που είναι πιο έντονα κάτω από την εξωτερική σειρά των μαλλιών. Αυτός ο τύπος μαλλιών έχει την ιδιότητα να φριζάρει, αλλά και τη δυνατότητα να διατηρεί τις μπούκλες αρκετά καλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να αποφύγουμε το φριζάρισμα, πριν από κάθε έξοδο απλώνουμε έναν ορό anti-frizz, ειδικά στις άκρες και χρησιμοποιούμε το σεσουάρ στην κρύα θερμοκρασία για να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα. 

2. Κυματιστά μαλλιά
Είναι αλήθεια πως οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε πολύ τυχερές τις γυναίκες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Και αυτό διότι μπορούν εύκολα να αποκτήσουν ακόμα πιο έντονες και ελκυστικές μπούκλες ή να ισιώσουν τα μαλλιά τους. Χωρίς τον σωστό συνδυασμό προϊόντων, όμως, τα κυματιστά μαλλιά μπορούν να δείχνουν εντελώς απεριποίητα. 

Τύπος Α : Θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουν το look «μόλις σηκώθηκα από το κρεβάτι», με φυσικούς κυματισμούς που ξεκινούν λίγο πιο κάτω από τις ρίζες των μαλλιών. Οι περισσότερες γυναίκες που ανήκουν σε αυτόν τον τύπο, ισιώνουν τα μαλλιά τους για να αποκτήσουν ένα πιο κομψό στιλ και να νιώθουν πιο ασφαλείς. Μπορούμε να αναδείξουμε το φυσικό τους αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά και στη συνέχεια με το σίδερο ισιώματος να δημιουργήσουμε πιο έντονα κύματα. 
Τύπος Β: Έντονο beach look που φέρνει στον νου σέξι ναυαγοσώστριες! Τυχερές όσες έχουν αυτόν τον τύπο μαλλιών, αλλά για να δώσουμε ζωή και κίνηση στο χτένισμά μας χρειάζεται να περάσουμε σε όλο τους το μήκος μία μους για μπούκλες ή ακόμα καλύτερα ένα σπρέι αλατιού. Το μυστικό είναι να μην αγγίζουμε τα μαλλιά μας με τα χέρια, διότι όσο περισσότερο τα πιάνουμε με τα δάχτυλα τόσο ευκολότερα χαλάμε τους φυσικούς κυματισμούς τους. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να περάσουμε σε στεγνά μαλλιά κάποιο ελαφρύ έλαιο.
Τύπος Γ: Όσο πιο έντονες είναι οι μπούκλες των μαλλιών μας, τόσο περισσότερη φροντίδα χρειάζονται από μέρους μας. Μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ένα προϊόν διαμόρφωσης με τριπλή δράση (ενυδάτωση, διαχωρισμό, λάμψη), που θα περνάμε πριν το τελικό styling θα βοηθήσουν. Για τις μπούκλες των ονείρων μας βέβαια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε στεγνά μαλλιά το σίδερο για μπούκλες, πιάνοντας μεγάλες τούφες εδώ κι εκεί και φορμάροντας με τα δάχτυλα. 

3. Σγουρά μαλλιά
Τα τελευταία χρόνια τα σγουρά μαλλιά είναι και πάλι trendy. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών έχουν δημιουργήσει ειδικά προϊόντα που χαρίζουν από απαλά δαχτυλίδια μέχρι έντονα σπιράλ στα σγουρά μαλλιά. Εάν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία, αυτό που πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια είναι να ξεχάσουμε το στέγνωμα με το σεσουάρ!

Τύπος Α: Μπούκλες με μεγαλύτερη διάμετρο συνήθως, αλλά και διάφορους κυματισμούς ανάμεσα. Το μυστικό για όμορφες μπούκλες είναι να περιορίσουμε το φριζάρισμα. Για να το πετύχουμε, χρησιμοποιούμε ένα leave-in κοντίσιονερ, ειδικά για μαλλιά με μπούκλες, όσο είναι ακόμα νωπά. Στη συνέχεια, με μια απαλή πετσέτα σπρώχνουμε τις άκρες των μαλλιών μας προς τα επάνω, δηλαδή προς τις ρίζες. Αυτός ο τύπος μαλλιών μπορεί εύκολα να αποκτήσει και ένα sleek look, αλλά απλώνοντας προηγουμένως ένα ειδικό προϊόν για προστασία από τη θερμότητα. 
Τύπος Β: Οι μπούκλες σε αυτόν τον τύπο μαλλιών ξεκινούν ήδη από τις ρίζες του κεφαλιού και φυσικά, φθάνουν ως κάτω. Κάποια ελαφριά ζελ στυλιζαρίσματος σε συνδυασμό με ορισμένα leave-in κοντίσιονερ θα κάνουν τις μπούκλες πιο καλοσχηματισμένες και ζωντανές. Η καλύτερη στιγμή για να προχωρήσουμε στο styling είναι όταν τα μαλλιά μας είναι ακόμα νωπά. Απλώνουμε το προϊόν και στη συνέχεια αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά, με τον αέρα. 
Τύπος Γ: Σε αυτόν τον τύπο μαλλιών οι μπούκλες είναι ακόμα πιο πυκνές και εξίσου επιρρεπείς στο φριζάρισμα. Στην πραγματικότητα, πολύ πιο «σφιχτές» από ό,τι στους δύο προηγούμενους τύπους, έχουν ανάγκη από εντατική ενυδάτωση. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να χρησιμοποιούμε σε κάθε λούσιμο ένα υπερενυδατικό σαμπουάν και όσο τα μαλλιά μας είναι ακόμα νωπά, να απλώνουμε σε όλο τους το μήκος μια ανάλαφρη κρέμα για μπούκλες που προσδίδει, εκτός από φορμάρισμα και περισσότερη λάμψη. 

4. African style
Αυτός ο τύπος αφορά περισσότερο Αφροαμερικανίδες ή μιγάδες, καθώς οι μπούκλες είναι απίστευτα σφιχτές μεταξύ τους, πιο στρογγυλεμένες, αλλά και πολύ πιο ξηρές από όλους τους τύπους μαλλιών. Ο σκοπός είναι λοιπόν, να αποκτήσουν τα μαλλιά περισσότερη υγρασία, ώστε να διατηρούν και τη λάμψη τους. Και φυσικά, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια το πραγματικό μήκος τους. Παρ’ όλα αυτά τα μαλλιά afro είναι πρόκληση!

SHARE THIS

0 σχόλια: