Μπορεί εμείς να έχουμε συνηθίσει να τρώμε το μπέικον τηγανητό ή ψητό τόσο στο πρωινό μας όσο και σε λαχταριστά πιάτα, όπως μια πλούσια πίτσα, κάποιοι ισχυρίζονται πλέον και μάλιστα ανοιχτά ότι το μαγειρεύουμε με εντελώς λάθος τρόπο.
Η φήμη διαδίδεται λοιπόν με αστραπιαίους ρυθμούς στις ΗΠΑ και οι αμερικανικές ιστοσελίδες με συνταγές και φαγητά μάς λένε πως το τηγάνισμα ή το ψήσιμο του μπέικον δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις το λαχταριστό έδεσμα.
Σύμφωνα λοιπόν με μια καλή σειρά από εξπέρ, σεφ και online ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος του μπέικον είναι το βράσιμό του!
Μπορεί να μοιάζει εντελώς τρελό και αδόκιμο, μας προτρέπουν πάντως να το δοκιμάσουμε τουλάχιστον, μιας και αυτή η μέθοδος αφήνει το μπέικον πιο ζουμερό και τραγανό, μαγειρεύοντάς το αργά και βασανιστικά.
Όποιος θελήσει να το δοκιμάσει, η γνωστή ιστοσελίδα Food Hacks Daily παραθέτει αυτή τη μέθοδο προετοιμασίας:
1. Ρίξτε το μπέικον σε μια κρύα κατσαρόλα, καλύψτε το με (κρύο) νερό και βάλτε το πάνω στο καυτό μάτι σε υψηλή θερμοκρασία.
2. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρυθμίστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά.
3. Όταν το νερό σταματήσει να βράζει, ρίξτε κι άλλο τη θερμοκρασία σε χαμηλή φωτιά.
4. Αφήστε το μπέικον να ψηθεί στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει τραγανό.
Πάντως οι γνώμες διίστανται για το αν ο νέος τρόπος μαγειρέματος του μπέικον το κάνει εξίσου νόστιμο με τους συνηθισμένους...
0 σχόλια: