Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Πώς να φτιάξεις σπιτική κέτσαπ

Σου αρέσει πολύ η κέτσαπ αλλά θα προτιμούσες να φτιάχνεις και να τρως τη δική σου κέτσαπ.. που έχεις δημιουργήσει με τα χεράκια σου! Δες πώς να τη φτιάξεις..
Θα χρειαστείς..

4 μικρά φύλλα δάφνης

4 ολόκληρα γαρύφαλλα

ένα μικρό τετράγωνο τυρόπανο (είναι εύκολο να το βρεις)

μία κονσέρβα ντομάτας σε κύβους

1/2 κούπα νερό

1/2 κούπας κόκκινο ξύδι

1/4 κούπας ζάχαρη

μία σκελίδα σκόρδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι

Πώς να το κάνεις..

1. Βάλε τα φύλλα δάφνης και τα γαρύφαλλα πάνω στο τυρόπανο, τύλιξέ το και δεσ’το καλά. Ρίξε όλα τα άλλα υλικά μαζί με το τυλιγμένο τυρόπανο μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Μαγείρεψε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.

2. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει χαμήλωσε λίγο τη φωτιά και άφησε το μείγμα να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Ανακάτευε που και που έτσι ώστε να μην κολλήσει η κέτσαπ σου στον πάτο της κατσαρόλας.

3. Βγάλε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και άφησε την σάλτσα να κρυώσει εντελώς. Βρες το τυρόπανο και αφαίρεσέ το. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα στο μπλέντερ και χτύπα το μέχρι να γίνει ομοιογενές.

4. Αποθήκευσέ το σε ένα αεροστεγές μπουκάλι και βάλ’το στο ψυγείο.



SHARE THIS

0 σχόλια: