Κλασσικό γλυκό με μια γλυκονοστιμιά ευπρόσδεκτη από μικρούς και μεγάλους!
Το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό σε μια version που δεν έχεις δοκιμάσει!
Τι θα χρειαστείς
Για τη βάση
1/2 πακέτο φύλλο καταΐφι
1 φλ.τσαγιού αμύγδαλο χοντροκομμένο
100 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1+1/2 κούπα νερό
Για την κρέμα
400 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη σε σκόνη μαζί με λίγη ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
250γρ. λευκή σοκολάτα
400 ml κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη
Γλυκό βύσσινο
Γλυκό κεράσι
Γλυκό φράουλα
Πως θα το φτιάξεις
1. Ξεμπλέκεις το καταΐφι και το στρώνεις σε φόρμα που αφαιρείται το στεφάνι χωρίς να το πατικώσεις. Πασπαλίζεις με το αμύγδαλο και ραντίζεις με το βούτυρο. Ψήνεις στους 150-160 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
2. Όταν το βγάλεις από το φούρνο το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και βάζεις να γίνει το σιρόπι. Το βράζεις μέχρι να δέσει αρκετά.
3. Βγάζεις το στεφάνι από τη φόρμα, αφαιρείς τον πάτο, ξανακλείνεις το στεφάνι και το βάζεις στην πιατέλα που θα φτιάξεις την τούρτα. Βάζεις μέσα τη βάση καταΐφι που έφτιαξες.
4. Ρίχνεις σταδιακά το σιρόπι, να το απορροφά λίγο - λίγο, χωρίς όμως να κολυμπήσει. Το σημαντικό είναι τα σημεία να μείνουν τραγανά.
5. Λιώνεις τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτεις 1 φλιτζάνι τσαγιού από την κρέμα γάλακτος.
6. Αναμειγνύεις καλά, τη βγάζεις από τη φωτιά, ρίχνεις τη μουλιασμένη ζελατίνη, ανακατεύεις, ρίχνεις και τη μαστίχα, και αφήνεις στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
7. Χτυπάς το μασκαρπόνε να αφρατύνει και προσθέτεις τη σοκολάτα.
8. Τέλος προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη με σαντιγί. Στρώνεις την κρέμα πάνω από το καταΐφι, και την αφήνεις στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
0 σχόλια: