Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Καλά νέα για τη γρήγορη διάγνωση του κορωνοϊού

Η εταιρεία Bosch ετοιμάζει ένα ψηφιακό διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο θα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε δυόμιση ώρες αντί σε μια με δύο ημέρες. Εκτιμάται ότι από τον Απρίλιο θα είναι διαθέσιμο.
Η εταιρεία Bosch κατασκεύασε ένα γρήγορο τεστ για τη διάγνωση του Covid-19. Το τεστ θα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε μόλις δυόμιση, ώρες όπως ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της εταιρείας στη Στουτγάρδη Φόλκμαρ Ντένερ. Μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα διαρκούν μια με δύο ημέρες.

«Με το γρήγορο τεστ για τον Covid-19 θέλουμε να συνεισφέρουμε στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στους ασθενείς που έχουν μολυνθεί θα μπορεί να γίνεται η διάγνωση γρηγορότερα και να απομονώνονται» συμπλήρωσε ο Φόλκμαρ Ντένερ.

Ασφαλής και γρήγορη διάγνωση

Η διαδικασία είναι μια από τις πρώτες πλήρως αυτοματοποιημένες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως από όλες τις νοσηλευτικές μονάδες. Το τεστ μπορεί να γίνει στον τόπο της κλινικής θεραπείας. Έτσι μεταφορές που κοστίζουν πολύτιμο χρόνο εκπίπτουν.

«Στον αγώνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ο χρόνος είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς παράγοντες. Μια ασφαλής, γρήγορη διάγνωση επί τόπου χωρίς παρακαμπτηρίους – αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της λύσης μας» δήλωσε ο Φόλκμαρ Ντένερ.

Το τεστ πληροί τις προϋποθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την εταιρεία Bosch. Στις εργαστηριακές δοκιμές η ακρίβεια της διάγνωσης ξεπέρασε το 95%» δήλωσε ο Μαρκ Μάγιερ, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος Bosch Healthcare Solutions.

Συνεργασία με την Randox Laboratories από τη Β. Ιρλανδία

Επίσης σύμφωνα με τον Μαρκ Μάγιερ, η συσκευή ανάλυσης είναι εύχρηστη και δεν απαιτεί ιδιαίτερα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό. Με τη συσκευή Vivalytic θα μπορούν να διενεργούνται μέχρι και δέκα τεστ σε 24 ώρες. Με μόνο 100 συσκευές θα μπορούν να γίνονται 1.000 τεστ την ημέρα.

Η εταιρεία Bosch έχει ειδικευθεί τα τελευταία χρόνια στην κατασκευή ψηφιακών συστημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο συστήθηκε το 2015 η θυγατρική Bosch Healthcare Solutions, η οποία απασχολεί προς το παρόν 120 συνεργάτες. Η εταιρεία ειδικεύεται στην μικροηλεκτρονική και την κατασκευή δικτύων. Η εταιρεία συνεργάστηκε για την κατασκευή του γρήγορου διαγνωστικού τεστ με τη βορειοϊρλανδική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Randox Laboratories.

Welt

Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: